Več za manj... vsak dan!

Spletno mesto uporablja piškotke v namen oglaševanja in statistike, predvsem pa za vašo boljšo uporabniško izkušnjo. Izbrane nastavitve lahko kadarkoli spremenite v vašem brskalniku. Če jih ne prilagodite drugače, bomo piškote uporabili in shranili. Več informacij najdete v naši Politiki zasebnosti.

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI V POVEZAVI S SPLETNIMI STORITVAMI


PEPCO d.o.o.

Velja od 25. maja 2018

Pravilnik o zasebnosti vključuje podrobne informacije glede obdelave osebnih podatkov, ki jih zbere PEPCO d.o.o. ob katerem koli obisku svoje spletne strani.

1. Upravljavec vaših osebnih podatkov

PEPCO d.o.o. Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Slovenija

2. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov za skupino Pepco in njeni podatki za stik

Vsi subjekti skupine Pepco so imenovali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, s katero je mogoče stopiti v stik glede vseh zadev, povezanih z obdelavo osebnih podatkov in uveljavljanjem s tem povezanih pravic.

V stik s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov v skupini Pepco lahko stopite prek naslednjih podatkov:

Naslov: Daniel Wieszczycki

pooblaščena oseba za varstvo podatkov

PEPCO d.o.o. Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Slovenija

E-poštni naslov: dpo@pepco.eu

3. Kakšen je namen obdelave vaših osebnih podatkov?

3.1 Obiskovanje naših spletnih mest v splošnem ne zahteva posredovanja nobenih osebnih podatkov.

3.2 Ko uporabljate naše storitve, zbiramo informacije o interakciji med uporabniki in storitvami ter vsebino, vključno z: informacijami o napravi in prijavi, tako imenovanimi sistemskimi dnevniki, vključno z datumom, časom obiska, IP-številko naprave, uporabljene za povezovanje, in podatke o statistiki ogledov storitve, spletnem prometu na navedenih spletnih mestih. Namen teh dejavnosti je razvijanje storitev in njihovo prilagajanje uporabnikovim potrebam. Podatke je mogoče uporabiti tudi za namene neposrednega marketinga. Podatki, zabeleženi v strežniških dnevnikih, niso povezani s specifičnimi osebami, ki uporabljajo storitev sistema, in jih upravljavec ne uporablja za prepoznavanje uporabnikov.

3.3 Vaše podatke je mogoče obdelovati, če ste dali izrecno privolitev za namene neposrednega trženja v obliki e-novic. Več informacij najdete v Pepcovih e-novicah o pravilniku o zasebnosti.

4. Kako dolgo bodo vaši osebni podatki shranjeni?

4.1 Kar zadeva prilagoditev vsebine storitev obdelovalca vašim interesom, zaznavanje botov in zlorab ter statistične meritve ter razvoj storitev, ponujanje oglasov, prilagojenih vašim interesom prek storitev in zunaj njih, se bodo vaši podatki obdelovali, dokler ne boste temu nasprotovali ali prekinili uporabe storitev upravljavca.

4.2 Podatki se bodo obdelovali za marketinške namene (e-novice). Vaše podatke bomo obdelovali, dokler ne boste preklicali svoje privolitve za takšno obdelavo.

5. Kakšna je pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov?

5.1 Kar zadeva prilagoditev vsebine storitev upravljavca vašim interesom, zaznavanje botov in zlorab ter statične meritve in razvoj storitev in v nekaterih primerih marketinške namene, se bodo vaši osebni obdelovali skladno s točko f) prvega odstavka 6. člena uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (RODO) (upravičen interes upravljavca). Upravičen interes upravljavca sestavlja prilagoditev ubeseditve storitev upravljavca, na primer spletnih storitev vašim interesom, zagotavljanje varnosti teh storitev in nenehni razvoj izdelkov upravljavca in zagotavljanje oglasov, prilagojenih vašim interesom v storitvah in zunaj njih.

5.2 Vaša prostovoljna privolitev predstavlja pravno podlago za obdelavo vaših podatkov za marketinške namene (e-novice).

6. Obveznost nudenja podatkov

6.1 Obdelava podatkov za namene prilagajanja vsebine spletnih mest upravljavca vašim interesom, zaznavanja botov in zlorab v storitvah upravljavca, statističnih meritev in razvoja storitev upravljavca je nujna za zagotavljanje visokokakovostnih storitev upravljavca. Nezbiranje vaših osebnih podatkov za te namene lahko onemogoči pravilno nudenje storitev.

6.2 Nudenje osebnih podatkov za marketinške namene (e-novice) je prostovoljno.

7. Komu se vaši osebni podatki prenašajo?

7.1 Vaši podatki bodo morda posredovani subjektom, ki obdelujejo osebne podatke na zahtevo upravljavca, tj. ponudnikom IT-storitev, marketinškim agencijam – takšni subjekti obdelujejo podatke skladno s pogodbo z upravljavcem in samo na njegovo zahtevo.

7.2 Vaši podatki bodo morda posredovani tudi subjektom, ki jih skladno s pravnimi predpisi smejo prejeti, na primer organi kazenskega pregona, če bi organ zahteval podatke skladno s pravnimi predpisi (npr. za namene kazenskega postopka v teku).

8. Prenos podatkov zunaj Evropskega gospodarskega prostora

Vaši podatki ne bodo preneseni v nobeno tretjo državo zunaj Evropskega gospodarskega prostora.

9. Kakšne pravice imate v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z našo obdelavo vaših osebnih podatkov imate naslednje pravice:

 • Pravico do dostopa do svojih podatkov, vključno s pravico do prejema njihove kopije.
 • Pravico do popravka podatkov.
 • Pravico do izbrisa podatkov (v posebnih situacijah).
 • Pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov.
 • Pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov.
 • Prav tako lahko uveljavljate naslednje pravice do obsega, do katerega se vaši podatki obdelujejo skladno s privolitvijo ali v okviru nudene storitve (podatki so nujni za nudenje storitve):
 • Pravico do preklica privolitve do obsega, do katerega se podatki obdelujejo skladno z njo. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je bila izvedena pred preklicem privolitve.
 • Pravico do prenosa osebnih podatkov, npr. do prejema vaših osebnih podatkov od upravljavca v strukturirani, običajno uporabljeni strojno berljivi obliki. Podatke lahko pošljete drugemu obdelovalcu podatkov.

Za uveljavljenje omenjenih pravic se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na naslovu iodo@pepco.eu.

10. Informacije o piškotkih

10.1 Pri uporabi storitev upravljavca boste ostali anonimni, dokler se ne boste odločili drugače. Informacije, vključene v sistemske dnevnike (npr. IP-naslov) in ki izhajajo iz splošnih načel internetnih povezav, storitve upravljavca uporabljajo za tehnične namene, povezane z upravljanjem strežnikov. Poleg tega se IP-naslovi uporabljajo za zbiranje splošnih, statističnih demografskih podatkov (npr. glede regije, iz katere je bila povezava vzpostavljena).

10.2 Vaš spletni brskalnik morda shranjuje piškotke na trdi disk vašega računalnika. Datoteke s piškotki vključujejo informacije, potrebne za pravilno delovanje storitve, posebej tiste, ki zahtevajo avtorizacijo.

10.3 Storitve upravljavca shranjujejo piškotke na računalnike uporabnikov zaradi:

 • boljšega prilagajanja storitev potrebam uporabnikov, npr. da vam prikažejo seznam trgovin v vaši bližini;
 • ustvarjanja statistike ogledov;
 • prikazovanja spletnih oglasov z vsebino, ki se kar najbolj ujema z interesi posameznika.

10.4 Zaradi življenjske dobe piškotkov in drugih podobnih tehnologij uporabljamo dve vrsti teh datotek:

sejne piškotke – začasne datoteke, shranjene na končni napravi do odjave, zapuščanja spletnega mesta in aplikacije ali prenehanja uporabe programske opreme (internetnega brskalnika);

trajne piškotke – shranjeni na končni napravi uporabnika za obdobje, ki je določeno v parametrih piškotka, ali dokler jih uporabnik ne izbriše.

10.5 Glede na namen uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

Datoteke, ki zagotavljajo varnost, npr. ki se uporabljajo za zaznavanje zlorab.

Izvedbeni piškotki – omogočajo zbiranje informacij o načinu uporabe spletnih mest.

Funkcionalni piškotki – omogočajo zapomnitev nastavitev, ki jih je izbral uporabnik, in prilagoditev uporabniškega vmesnika po meri, na primer v obsegu izbranega jezika ali regije, v kateri uporabnik prebiva, velikost pisave, postavitev strani itd.

Oglaševalski piškotki – omogočajo posredovanje oglaševalske vsebine uporabniku, ki je primernejša za njegove interese. Storitve uporabljajo spletni marketing s ponovnim ciljanjem. Našim partnerjem omogočajo, da uporabnikom prikazujejo oglase glede na njihove interakcije s stranmi storitve. Uporabniku, ki si je ogledal informacije o oblačilih med obiskom storitve spletnega mesta, bodo na primer morda prikazani oglasi ogledanih izdelkov med obiskom drugih spletnih mest.

Statistični piškotki – omogočajo statistične izračune, povezane s spletnimi mesti in aplikacijami.

Podrobnosti v nadaljevanju:

10.6 Svoj spletni brskalnik lahko nastavite tako, da onemogočite shranjevanje piškotkov na trdi disk svojega računalnika.

10.7 Dodatne informacije o piškotkih in drugih tehnologijah lahko najdete v razdelku Pomoč svojega internetnega brskalnika.

11. Druge informacije

11.1 Storitve upravljavca lahko uporabljajo vmesnike za družbene medije, kot so Facebook, Google+, Twitter, Pinterest. Funkcionalnosti, ki jih omogočajo takšni vmesniki, vam omogočajo priporočanje določene vsebine ali njeno deljenje v zadevni družbeni storitvi. Ne pozabite, da si med uporabo takšnega vmesnika izmenjujete podatke v zadevnem družbenem portalu. Upravljavec ne obdeluje takšnih podatkov in ne pozna vrste zbranih podatkov. Zaradi navedenega vam priporočamo, da se seznanite s predpisi in pravilniki o zasebnosti lastnikov takšnih družbenih storitev, preden začnete uporabljati zadevni vmesnik.