Več za manj... vsak dan!

Spletno mesto uporablja piškotke v namen oglaševanja in statistike, predvsem pa za vašo boljšo uporabniško izkušnjo. Izbrane nastavitve lahko kadarkoli spremenite v vašem brskalniku. Če jih ne prilagodite drugače, bomo piškote uporabili in shranili. Več informacij najdete v naši Politiki zasebnosti.

POLITIKA ZASEBNOSTI SPLETNIH STORITEV


PEPCO D.O.O. 

Velja od 25. maja 2018.

Ta politika zasebnosti vključuje podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jih zbira podjetje Pepco d.o.o. ob vsakem obisku na svoji spletni strani.

1. Upravljavec vaših osebnih podatkov

2. Pepco d.o.o., Tržaška cesta 515 1351 Brezovica pri Ljubljani, Slovenija Uradnik za varstvo podatkov za skupino Pepco in njegove kontaktne informacije 

Vsi subjekti skupine PEPCO so imenovali uradnika za zaščito podatkov, na katerega se lahko obrnejo za vse zadeve v zvezi z obdelavo osebnih podatkov in za uveljavljanje pravic v zvezi z obdelavo podatkov.

Če se želite obrniti na uradnika za obdelavo podatkov za skupino Pepco, jih kontaktirajte na:

Naslov: Daniel Wieszczycki

Uradnik za varstvo osebnih podatkov

Pepco Poland Sp. z o. o., ul. Strzeszyńska 73 A, Poznanj

E-pošta: iodo@pepco.eu

3. Kakšen je namen obdelave vaših osebnih podatkov?

3.1 Za obisk naših spletnih strani v splošnem ni treba podati osebnih podatkov.

3.2 Med uporabljanjem naših storitev zbiramo informacije o interakciji med Uporabniki in Storitvami ter vsebino, vključno z: informacijami o napravi in prijavi, ki so t. i. dnevniški zapisi sistema, ki vključujejo datum, čas obiska, IP številko naprave, s katero se povezuje ter podatke o statistiki pregledov Storitev, internetni promet v in iz nekaterih spletnih strani. Namen zgoraj navedenih aktivnosti je razvoj Storitev in njihovo prilagajanje potrebam Uporabnika. Podatke lahko uporabimo tudi za namene neposrednega trženja. Podatki, zabeleženi v dnevniškem zapisu strežnika, niso povezani z določenimi osebami, ki uporabljajo Sistemske Storitve in jih Upravljavec obdelave podatkov ne uporablja za identifikacijo Uporabnika.

3.3 Nadalje, vaši podatki se lahko obdelujejo tudi z vašim izrecnim soglasjem za namene pošiljanja e-novic v okviru neposrednega trženja. Več informacij najdete na Pepco e-novice o politiki zasebnosti.

4. Kako dolgo so vaši osebni podatki shranjeni?

4.1 V zvezi z uskladitvijo vsebin Storitev Upravljavca z vašimi interesi, odkrivanje botov in zlorabo ter statistično merjenje in razvoj storitev, pošiljanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom prek Storitev in izven njih, bodo vaši podatki na voljo za obdelavo, dokler se ne vloži ugovor ali dokler ne vložite zahteve za odpoved uporabe storitve Upravljavca osebnih podatkov.

4.2 Podatki bodo obdelani za namene trženja (e-novice). Vaše podatke bomo hranili za obdelavo, dokler ne boste preklicali odobritve za to.

5. Kakšna je pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov?

5.1 V zvezi z uskladitvijo vsebine storitev Upravljavca obdelave z vašimi interesi, odkrivanje botov in zlorabo omenjenih statističnih meritev in razvoj storitev, ter v nekaterih primerih za namene trženja, bodo vaši podatki obdelovani v skladu s točko f), 1. odstavkom,  6. členom, Uredbe (EU) 2016 / 679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov glede obdelave osebnih podatkov in prostega pretoka takih podatkov ter razveljavitve Direktive 95/46 / ES (GDPR) (upravičeni interes upravljavca). Upravičeni interes upravljavca je sestavljen iz prilagoditve formulacije storitev Upravljavca, kot so na primer spletne storitve za vaše potrebe, zagotavljanja varnosti teh storitev ter stalnega izdelkov Upravljavca in zagotavljanje oglasov, prilagojenih vašim interesom v Storitvah in izven njih.

5.2 Vaša prostovoljna privolitev je pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov za namene trženja (e-novice).

6. Zahteve za odkrivanje podatkov

6.1 Obdelava podatkov za namene prilagoditve vsebine spletne strani Upravljavca vašim interesom, odkrivanje botov in zlorabe v storitvah Upravljavca, statistična merjenja in razvoj administrativnih storitev so bistvenega pomena za zagotavljanje visoke kakovosti storitev Upravljavca. Onemogočanje zbiranja osebnih podatkov za te namene lahko onemogoči ustrezno zagotavljanje storitev.

6.2 Posredovanje osebnih podatkov za namene trženja (e-novice) je prostovoljno. 

7. Komu se prenašajo vaši osebni podatki?

7.1 Vaši podatki se lahko prenesejo subjektom, ki obdelujejo osebne podatke na zahtevo Upravljavca, na primer IT ponudnikom storitev, trženjskim agencijam - ti subjekti obdelujejo podatke po dogovoru z Upravljavcem in le v skladu z zahtevami Upravljavca.

7.2 Vaše podatke se lahko pripravi tudi za subjekte, ki so bili pooblaščeni za sprejemanje v skladu z veljavnimi zakonskimi določbami, npr. organi, pristojni za izvajanje zakona, v primeru, da pristojni organ zahteva podatke, v skladu z veljavnimi zakonskimi določbami (npr. za namene postopka, ki je v teku).

8. Prenos podatkov zunaj Evropskega gospodarskega prostora

Vaši podatki ne bodo preneseni v nobeno tretjo državo zunaj Evropskega gospodarskega prostora.

9. Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov?

Vaše pravice, povezane z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo, so sledeče:

● pravica do dostopa do podatkov, vključno s pravico do prejemanja kopij le-teh,

● pravica do zahteve za popravek podatkov, 

● pravica do izbrisa podatkov (v določenih situacijah),

● pravica do vložitve pritožbe nadzornemu organu, zadolženemu za varstvo osebnih podatkov,

● pravica do omejevanja obdelave osebnih podatkov.

Uveljavljate lahko tudi naslednje pravice v zvezi s svojimi podatki, ki se obdelujejo na podlagi soglasja ali v okviru zagotovljene storitve (podatki potrebni za zagotavljanje storitev):

● pravica do umika soglasja v okviru obdelave podatkov, ki jo zadeva. Umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvršene v skladu s privolitvijo, preden je umaknjena.

● pravica do prenosa osebnih podatkov oz. za prejemanje vaših osebnih podatkov s strani Upravljavca v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki. Podatke lahko pošljete drugemu upravljavcu.

Za uresničitev zgoraj navedene pravice prosimo, da se obrnete na Uradnika za varstvo osebnih podatkov na iodo@pepco.eu.

10. Podatki o piškotkih

10.1 Med vašo uporabo storitev Upravljavca se vaša anonimnost ohranja, dokler se ne odločite drugače. Informacije, vsebovane v datotekah dnevnika (na primer IP naslov), in ki izhajajo iz splošnih načel storitev o internetnih povezavah storitve Upravljavca, se bodo uporabljale za tehnične namene, povezane z administracijo strežnika. Poleg tega so naslovi IP namenjeni za zbiranje splošnih statističnih demografskih informacij (na primer, o območju, na katerem je bila vzpostavljena povezava).

10.2 Vaš spletni brskalnik lahko shranjuje piškotke na trdem disku vašega računalnika. Datoteke piškotkov vsebujejo informacije, ki so potrebne za pravilno delovanje Storitve, zlasti tiste, ki zahtevajo avtorizacijo.

10.3 Storitve Upravljavca shranjujejo piškotke na uporabniške računalnike, da bi:

• čim bolje prilagodile Storitve potrebam uporabnikov; na primer, da bi vam prikazale seznam trgovin v vaši bližini,

• izdelale statistiko pregledov,

• predstavile spletne oglase, ki na najboljši možni način ustrezajo interesom uporabnika.

10.4 Zaradi življenjska dobe piškotkov in drugih podobnih tehnologij uporabljamo dve vrsti datotek:

začasne (piškotki seje) - začasne datoteke, shranjene na končni napravi vse do odjave, zapuščanja spletne strani in aplikacije ali zapuščanja programske opreme (spletni brskalnik)

trajne - shranjene na končni napravi uporabnika za čas, naveden v parametrih piškotkov, ali dokler jih uporabnik ne izbriše.

10.5 Uporabljamo naslednje vrste piškotkov, glede na njihov namen:

Datoteke, ki zagotavljajo varnost, in se uporabljajo, na primer, za odkrivanje zlorabe

Piškotki izvedbe – omogočajo zbiranje informacij o načinu uporabe spletne strani

Funkcionalni piškotki – omogočajo "spomin" nastavitev, ki jih je izbral Uporabnik in prilagajanje uporabniškega vmesnika, na primer, v okviru izbranega jezika ali regije, v kateri Uporabnik živi, velikosti pisave, videza strani itn.

Oglaševalski piškotki – omogočajo uporabnikom dostop do oglaševalskih vsebin, prilagojenih njihovim interesom; Storitve uporabljajo spletno trženje, ki je sestavljeno iz retargetiranja. To omogoča našim partnerjem, da Uporabnikom prikazujejo oglase na podlagi njihovih interakcij s strankami Storitve. Na primer, Uporabnik, ki je prebral informacije o oblačilih ob obisku spletne strani Storitve, lahko najde oglas za te izdelke na drugih spletnih straneh.

Statistični piškotki – omogočajo statistični izračun v zvezi s spletno stranjo in aplikacijo.

10.6 Obstaja možnost konfiguracije vašega spletnega brskalnika, ki lahko onemogoči shranjevanje piškotkov na trdi disk vašega računalnika.

10.7  Dodatne informacije o piškotkih in drugih tehnologijah se nahajajo na: https://sl.wikipedia.org/wiki/Piškotek ali v razdelku za Pomoč v spletnem brskalniku.

11. Druge informacije

11.1 Storitve upravljavca lahko uporabljajo vtičnike za družbena omrežja, kot so Facebook, Google+, Twitter, Pinterest. Funkcionalnost, ki jo zagotavljajo omenjeni vtičniki, vam omogoča, da priporočite vsebino ali delite na izbranem družbenem omrežju. Zapomnite si, da z uporabo vtičnikov izmenjujete podatke z izbranim družbenim omrežjem. Upravljavec teh podatkov ne obdeluje in ni seznanjen z vrsto zbranih podatkov. Zato priporočamo, da se pred uporabo vtičnika seznanite s predpisi in politiko zasebnosti lastnikov določenega družbenega omrežja.