Več za manj... vsak dan!

Ta spletna stran uporablja piškotke po Pravilniku o Piškotkih. Pogoje shranjevanja in uporabe piškotkov lahko urejate preko vašega brskalnika.

POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI V PODJETJU PEPCO


Za optimalno zagotavljanje storitev in celovito koriščenje njihovih funkcionalnosti lahko spletni sistem uporablja ali prenese vaše podatke. Omenjeni podatki so pridobljeni samodejno iz informacijskega sistema, ki upravlja storitve. Poleg tega sami prostovoljno vnašate nekatere podatke, npr. pri naročanju na novice. Pri zagotavljanju storitev so uporabljeni piškotki in podatki, povezani s prepoznavanjem lokacije. Vsi vaši podatki so zaščiteni in obravnavani kot zaupni.

 I. PODATKI, UPORABLJENI IN ZBRANI ZA NAMENE SPLETNIH STORITEV 

 Sistem pridobiva oziroma uporablja naslednje podatke:

1) sistemski zapisi,

2) podatki za določanje lokacije uporabnika storitev,

3) e-poštni naslov, ime, dan in mesec rojstva, poštna številka, uporabljena pri naročanju na novice,

4) podatki za stik.

 Sistemski zapisi vključujejo podatke, pridobljene iz spletnih brskalnikov, ki jih uporabite pri iskanju storitev, tj.:

1) vrsta in različica spletnega brskalnika in operacijskega sistema, nameščenega v napravi, s katero se povežete s storitvami,

2) naslov IP, s katerega se povežete s storitvami,

3) datum povezovanja s storitvami in čas, ki ste ga porabili v spletnem brskalniku v eni seji,

4) obseg podatkov, prenesenih s storitvami ali poslanih iz naprave, ki ste jo pri tem uporabili.

Podatki sistemskih zapisov so uporabljeni izključno v statistične in tehnične namene, povezane z delovanjem spletnega sistema, ter niso povezani z drugimi podatki, pridobljenimi iz sistema. 

Storitev prepoznavanja lokacije omogoča iskanje trgovine PEPCO, ki je najbližje trenutni lokacija uporabnika. Spletni sistem v ta namen prenaša podatke o lokaciji naprave, s katero se uporabnik poveže s sistemom. Storitev prepoznavanja lokacije uporablja naslov IP, za kar potrebujemo vaše soglasje. Ko ste izbrali zavihek »Trgovine«, se odpre podstran »Brskalnik« z naslednjim vprašanjem: »Ali se strinjate z uporabo podatkov o vaši lokaciji?«. S klikom gumba »Da« boste potrdili uporabo podatkov o vaši lokaciji, sistem pa bo našel vam najbližjo trgovino Pepco.

Sistem vam omogoča naročilo na digitalne novice (glasilo), povezane z izdelki Pepco in podjetjem. Če se želite naročiti na novice, morate vnesti svoj e-poštni naslov, ime, dan in mesec rojstva ter poštno številko. Podatki v glasilu so skladno z Zakonom o opravljanju elektronskih storitev z dne 18. julija 2002 lahko tudi komercialne narave. Če se želite naročiti na glasilo, morate vnesti svoj e-poštni naslov. Od prejemanja glasila se lahko kadar koli odjavite tako, da kliknete povezavo v sporočilu, ki ga boste prejeli.

Spletni sistem kupcem omogoča, da vzpostavijo stik z nami prek obrazca, ki je na voljo v okviru storitev. Podatki za stik vključujejo tudi e-poštni naslov osebe, ki navezuje stik z nami.

II. PIŠKOTKI 

Spletni sistem uporablja piškotke oz. besedilne datoteke, ki so zbrane in shranjene v napravi, prek katere se uporabnik poveže s storitvami. Zagotavljajo ustrezen prikaz vsebine, izboljšujejo varnost uporabe storitev in določajo obseg podatkov o preferencah uporabnika. Uporabniku omogočajo tudi lažjo uporabo storitev, zlasti s prilagajanjem vsebine preferencam uporabnika. 

Pri standardni konfiguraciji brskalniki omogočajo uporabo piškotkov. Nastavitve brskalnika lahko kljub temu spremenite in onemogočite njihovo uporabo. Način spreminjanja nastavitev brskalnika je odvisen od vrste brskalnika. 

III. OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV 

Osebne podatke, obdelane v okviru spletnega sistema, upravlja podjetje PEPCO Marketing sp. z o.o. s sedežem v Poznanju na naslovu 60-479 Poznanj, ul. Strzeszyńska 73A. Osebni podatki se obdelujejo za namene vodenja spletnega sistema in oglaševanja, kar vključuje pošiljanje glasila, komunikacijo z uporabniki in potrebe zaposlovanja. Obdelani osebni podatki vključujejo tudi podatke, ki so opisani v tem pravilniku o varstvu zasebnosti.  

Posredovanje osebnih podatkov je v celoti prostovoljno. 

Vsakemu uporabniku je omogočen dostop do njegovih osebnih podatkov in njihovo spreminjanje.

Postopki obdelave osebnih podatkov, ki se nanašajo na spletni sistem, potekajo skladno z varnostnimi zahtevami Zakona o varstvu osebnih podatkov z dne 29. avgusta 1997 in odločbo Ministrstva za notranje zadeve in upravo z dne 29. aprila 2004 o dokumentaciji za obdelavo osebnih podatkov ter tehničnimi in organizacijskimi pogoji, ki jih morajo izpolnjevati naprave in informacijski sistemi, ki se uporabljajo za obdelavo osebnih podatkov. 

IV. STIK

Če imate kakršna koli vprašanja glede storitev spletnega sistema in njihovega delovanja, kliknite zavihek Stik.