Seznam vsebine:

  1. Tradicionalna poročna darila nikoli ne gredo iz mode
  2. Jedilni pribor, kozarci in namizna posoda
  3. Eleganten tekstil in okraski
  4. Nenavadna poročna darila
  5. Darila, ki ustrezajo strastem ženina in neveste.
  6. Preden kupite poročno darilo
  7. Darila niso vse – ne pozabite na voščilnico in lepo embalažo.

Izbira popolnega darila za poroko je lahko izziv, vendar je tudi edinstvena priložnost, da izrazite svojo naklonjenost in spoštovanje do ženina in neveste. V tem Pepcovem priročniku najdete najboljše ideje za poročna darila, ki bodo mladoporočenca zagotovo razveselila.

Tradicionalna poročna darila nikoli ne gredo iz mode

Čeprav se danes veliko ljudi za poročno darilo odloči podariti denar ali nakupovalne bone, to nikakor ne pomeni, da nevesta in ženin ne bosta uživala v skrbno izbranem darilu. Ponekod so prav tradicionalna darila tista, ki se jih najbolj spominjamo, jih hranimo več let in v njih uživamo. V nadaljevanju boste našli nekaj pripravljenih idej za poročna darila v tradicionalnem slogu.

Jedilni pribor, kozarci in namizna posoda

Težko si je predstavljati dom, v katerem manjkajo takšni osnovni elementi za strežbo jedi. Če želite kupiti poročno darilo za mlade, ki šele začenjajo skupno življenje, lahko uspešno posežete prav po tem:

  • Komplet jedilnega pribora iz nerjavečega jekla. Po možnosti v praktičnem kovčku.
  • Komplet privlačnih kozarcev, kristalnih steklenic ali katere koli druge vrste pribora za serviranje pijač je odlična zamisel za poročno darilo. V trgovinah Pepco najdete vse, kar potrebujete: kozarce, čaše in vrče   po odličnih cenah!
  • Namizna posoda. Za poročno darilo je odlična izbira komplet krožnikov ali servis za kavo in čaj. Kar je pomembno, takšno darilo ne stane veliko. Lepe in elegantne krožnike, sklede in drugo posodo za poročno darilo  lahko najdete v Pepcu.

Če vas krhka in občutljiva darila, ki se lahko na poti na sprejem razbijejo, ne prepričajo, razmislite o nakupu bolj robustnih kuhinjskih pripomočkov, kot so na primer lonci in ponve. Tudi ti izdelki vas čakajo v naši ponudbi!

Infografika Pepco: kako zaviti poročno darilo

Eleganten tekstil in okraski

Tekstil je še ena ideja za klasično poročno darilo. Elegantni kompleti brisač, posteljnine in blazin bodo kot nalašč za darilo za tako pomemben obred. Kaj izbrati? To je odvisno od tega, kako dobro poznate nevesto in ženina. Če dobro poznate potrebe mladoporočencev, lahko posežete po tistem, kar jima najbolj manjka. Če niste povsem prepričani, je bolje izbrati varnejše darilo – na primer stensko dekoracijo, eleganten posteljni set ali komplet elegantnih brisač. Pomembno je, da vas vsi ti predmeti čakajo v trgovinah Pepco!

Nenavadna poročna darila

Marsikateri mladi par ne bo zadovoljen z nakupovalnim bonom ali kompletom jedilnega pribora. Nekateri se na tipična darila ne ozirajo preveč, vendar cenijo priložnost, da doživijo nekaj zanimivega.

Konec koncev lahko mlademu paru podarite tudi vikend v zdravilišču, vstopnice za koncert ali celo polet s helikopterjem ali skok s padalom. Možnosti je toliko, da se je težko odločiti. Najpomembneje je, da to vrsto darila prilagodite resničnim strastem in sanjam mladoporočencev. Še eden od nenavadnih predlogov je darilo »naredi sam«. Z lastnimi rokami lahko izdelate personaliziran fotoalbum, pa tudi kakšen drug predmet – vse je odvisno od posameznikovih talentov in spretnosti. 

Darila, ki ustrezajo strastem ženina in neveste.

Dekle podarja poročno darilo

Nekateri pari imajo skupne strasti – na primer pohodništvo v gorah ali določen šport. To vedenje lahko izkoristite pri nakupu poročnega darila. 

Ljubiteljem literature lahko podarite omejene izdaje knjig njihovih najljubših avtorjev v čudovitih vezavah. Tisti, ki imajo strast do potovanj na dolge razdalje, lahko dobijo albume svojih najljubših destinacij, pa tudi opremo ali bone za letalske karte. Za pare, ki cenijo kreativno preživljanje časa, je lahko odlična ideja za poročno darilo slikarska delavnica, fotografski ali kulinarični tečaj. Možnosti je veliko – razmisliti morate le, kaj bo mladoporočenca najbolj razveselilo, in to je tisto, kar morate izbrati.

Preden kupite poročno darilo

Prepričajte se, da bo to zadetek v polno. Marsikdo ne pozna neveste in ženina dovolj dobro, da bi se lahko sam lotil nakupa darila. Prav zato mladoporočenci sestavijo sezname daril ali pooblastijo svoje bližnje, da gostom zagotovijo tovrstne informacije. Naj vas ne bo sram vprašati, kaj kupiti za poročno darilo, saj bo dobro izbrano darilo zagotovo boljši spomin kot še ena knjiga ali dodaten mešalnik.

Darila niso vse – ne pozabite na voščilnico in lepo embalažo.

Tudi najboljše darilo potrebuje pravo embalažo, še posebej darilo za pomembno priložnost, kot je poroka. Zavijanje daril lahko prepustite strokovnjakom – marsikje so na voljo takšne storitve. Vendar je veliko bolje, da darilo zavijete sami.

Potrebovali boste ovojni papir, diskreten lepilni trak, privlačno pentljo, škarje in podobne pripomočke. Če kot poročno darilo podarjate več predmetov, jih lahko preprosto položite v darilno vrečko. Ne pozabite tudi na voščilnico – na njej se obvezno podpišite z imenom in priimkom, saj je to odličen poročni spominek. Vse, kar potrebujete za zavijanje poročnega darila, lahko najdete v svoji najljubši trgovini Pepco.

Izbira poročnega darila ni nujno težka. Ne glede na to, ali se odločite za nekaj tradicionalnega, osebnega ali darilo, povezano s strastmi mladoporočencev, izberite darilo z mislijo na nevesto in ženina ter nekaj, kar bo mladoporočencema resnično koristilo in ju razveselilo. Navsezadnje so najboljša darila tista, ki so ustrezna ter v skladu z interesi in okusi oseb, za katere so bila kupljena.