Seznam vsebine:

  1. Kakšno darilo izbrati za otrokov prvi rojstni dan?
  2. Darilo za prvi rojstni dan ni vse, kar je vredno imeti v mislih. 

Leto otrokovega življenja je posebna priložnost, ki jo najpogosteje praznujemo v krogu družine. Otrokov prvi rojstni dan zahteva ustrezno izbrano darilo, ki je lahko praktično ali tipično za spomin. Če iščete navdih za nakup darila za prvi rojstni dan, ste na pravem mestu! 

Kakšno darilo izbrati za otrokov prvi rojstni dan?

Darila za prvi rojstni dan lahko razdelimo v več kategorij, med katerimi velja omeniti praktična darila, igrače in darila za spomin. Na začetku je treba razmisliti, koliko sredstev lahko namenite za darilo in katera vrsta darila bo najbolj primerna. 

Starši malčkov cenijo praktična darila – z majhnim otrokom se namreč pojavijo številne nove potrebe in izzivi. Če radi podarjate darila, ki v vsakdanjem življenju resnično pridejo prav, se odločite za praktično darilo. Tukaj je nekaj primerov:

  • Odejica, komplet za hranjenje po steklenički, otroška posoda – to so odlična darila in praktični dodatki za dojenčke, ki prav tako ne stanejo veliko. Najdete jih v ponudbi Pepco po odličnih cenah. 
  • Oblačila – teh v malčkovi garderobi ni nikoli preveč. Vsakdo, ki je imel kadarkoli opravka z enoletnim otrokom, dobro ve, kako pogosto je treba malčka preobleči. Nove hlačke, pulover ali komplet majic so stvari, ki bodo zagotovo prišle prav. Ne pozabite, da oblačila za enoletnega otroka kupite nekoliko večja. Široka izbira oblačil vas seveda čaka v naši ponudbi.
  • Oprema za otroško sobo – če veste, kaj še manjka v sobi malčka, je darilo za prvi rojstni dan lahko prav ta stvar. Očarljiva nočna svetilka, vrtiljak nad otroško posteljico ali mehka igralna podloga so predmeti, ki jih lahko kupite kot darilo za prvi rojstni dan.

Igrače so povsem drugačna skupina izdelkov, ki bodo zagotovo razveselili otroka, zbudili njegovo radovednost o svetu in ga zabavali. Če vam je ta vrsta darila ljubša, razmislite o nakupu:

  • Senzoričnih igrač – to so igrače, ki vzbujajo otrokovo radovednost, saj vplivajo na njegova čutila (predvsem na dotik, pa tudi na sluh in vid). V prodaji boste našli številne senzorične table in preproge ter manjše tovrstne igrače. 
  • Izobraževalne igrače – to je lahko katera koli vrsta sortirnika, pa tudi posebna izobraževalna tabla ali druga vrsta igrače, ki spodbuja ustvarjalnost, otrokove motorične spretnosti in ugodno vpliva na njegov razvoj. 
  • Plišaste igrače – to so osnovne, a zelo priljubljene igrače za dojenčke. Plišasta igrača lahko hitro postane otrokov najljubši predmet, s katerim bo želel spati in ga bo povsod vzel s seboj. V trgovini Pepco boste našli široko paleto plišastih igrač po odličnih cenah. 

Infografika Pepco o tem, kaj je všeč enoletnim otrokom

Darila za spomin niso tipične igrače ali predmeti za vsakdanjo uporabo, temveč imajo lahko značilno sentimentalno in spominsko vrednost. Takšno darilo za enoletnega otroka ne bo neposredno uporabno za malčka ali njegove starše, lahko pa se izkaže kot zelo dragocen spominek v prihodnosti. Če radi podarjate prav takšna darila, boste morda želeli razmisliti o:

  • Albumu, fotoknjigi ali okvirju s fotografijo otroka – tovrstno darilo bo otrok verjetno cenil šele po dolgem času. Je pa zelo lep družinski spominek. 
  • Personaliziranem darilu – na primer z graviranjem ali potiskom. Za enoletne otroke se zelo pogosto kupujejo majhne žličke z graviranim otrokovim imenom in datumom rojstva. Priljubljen je tudi otroški nakit s personalizacijo. 

Ne glede na to, za katero vrsto darila se boste odločili, ne pozabite, da se lahko o tem vedno pogovorite z otrokovimi starši. Morda vam bodo dali nekaj dodatnih idej za darilo. 

Darilo za prvi rojstni dan ni vse, kar je vredno imeti v mislih. 

Enoletni deček ob praznovanju rojstnega dne v rokah drži kos čokoladne torte

Imate že v mislih zanimivo darilo za otrokov prvi rojstni dan? To je odlično! Čas je, da izberete tudi embalažo zanj in… spominsko voščilnico! 

Obvezno posezite po voščilnici za prvi rojstni dan. Odločite se lahko za nakup takšne, na kateri so že natisnjene vaše želje, ali takšne, ki jo je treba dopolniti. Rojstnodnevna voščilnica je odličen spominek. Ne odrekajte se vročanju voščilnice, če otroku ne podarjate denarja – voščilnica ni ovitek za bankovce, temveč darilo, ki za otroka lahko postane lep spominek. 

Darilno embalažo za rojstnodnevno darilo je najbolje kupiti šele po tem, ko izberete samo darilo, saj boste takrat vedeli, koliko darilnega papirja potrebujete ali kako veliko darilno vrečko potrebujete. Barviti papir, darilne vrečke, pentlje in trakove – vse to najdete v trgovini Pepco! Materiale za zavijanje daril ponujamo po zelo ugodnih cenah, ker sta najpomembnejša darilo samo in dogodek, ki ga obeležujete.