Seznam vsebine:

  1. Jesenske dekoracije okenskih polic
  2. Jesenske dekoracije za mizo
  3. Ideje za jesenske dekoracije za dnevno sobo in spalnico
  4. Jesenske dekoracije pred hišo
  5. Povzetek

Jesen je obdobje, ko nam narava prinaša izjemno pestrost barv in vzorcev. To je odličen čas, da v svoj dom vnesete tople in prijetne dekoracije, ki odražajo lepoto tega letnega časa. Od dekoracij na okenskih policah, do razpoloženjskega tekstila in dekoracij pred hišo… Tukaj je nekaj navdihujočih idej, ki vam bodo pomagale ustvariti jesensko vzdušje v vsakem kotičku vašega doma.

Jesenske dekoracije okenskih polic

Notranje okenske police so odličen prostor za razstavljanje sezonskih dekoracij. Jesenske dekoracije na okenskih policah so lahko preproste, lahko pa tudi presenetljive, odvisno od vašega sloga in razpoložljivega prostora.

Kaj lahko postavite na okensko polico?

  • Buče – majhne buče različnih barv in oblik so klasičen del jesenske dekoracije.
  • Steklene posode z želodi, kostanji in vejicami s pisanim listjem – izberite steklene posode različnih višin in jih napolnite z »darili jeseni«. Iz vejic in listja lahko ustvarite jesenski šopek.
  • Svečke in svečniki – na okensko polico postavite nekaj dišečih sveč v toplih odtenkih, kot so oranžna, rjava ali bordo barva. Postavite jih lahko na okrasne podstavke ali pa jih namestite v svetilke ali na ambientalne svečnike.
  • Rastline – izberite lončnice, ki cvetijo jeseni, na primer vresje ali okrasne trave. Dodajte lončnice v naravnih barvah, da poudarite jesenski značaj dekoracije.

Jesenske dekoracije za mizo

Jesensko okrašena kuhinja s suhim listjem, bučami in cvetjem

Miza je osrednja točka številnih gospodinjskih dejavnosti, zato je vredno poskrbeti za njeno jesensko dekoracijo. Jesenske dekoracije za mizo lahko jedem in družinskim srečanjem dodajo toplino in prijetnost.

Kaj lahko postavite na mizo?

  • Namizne dekoracije – iz sezonskih listov, vejic in storžev izdelajte namizno dekoracijo. Dodate lahko majhne buče, suho sadje in sveče. Razporedite jo na osrednjem mestu na mizi.
  • Prti in robčki – izberite tekstil v jesenskih barvah, kot so tople rjave, oranžne, rdeče in zlate. Prti in robčki v teh barvah bodo poudarili jesensko vzdušje.
  • Sklede z jesenskimi dobrotami – na mizo postavite sklede s sezonskim sadjem, kot so jabolka ali hruške, in oreščki. Ne le da boste tako dodali barvo, ampak boste v dekoracijo vnesli tudi košček narave.

Ideje za jesenske dekoracije za dnevno sobo in spalnico

Jesen je obdobje, ko so dnevi krajši, večerji pa hladnejši, zato je pametno poskrbeti za prijetno vzdušje doma. Tekstil, kot so odeje, pregrinjala in prevleke za blazine, je lahko praktičen jesenski okras, ki bo spremenil notranjost dnevne sobe in spalnice ter zagotovil toplino in udobje.

Odeje so osnovni kos jesenskih dekoracij. V dnevni sobi jih lahko elegantno razporedite na kavč ali naslanjač in se vanje zavijete ob hladnih večerih. Izberite odeje iz mehkih in udobnih materialov, kot so volna, flis ali gosta bombažna tkanina. Barve, ki prevladujejo jeseni, so odtenki rjave, oranžne, rdeče in zlate.

Posteljna pregrinjala so še en kos, ki se bo odlično obnesel tako v dnevni sobi kot v spalnici. Lahko jih položite na posteljo v spalnici ali na kavč v dnevni sobi ter tako ustvarite občutek razkošja in udobja z jesenskim pridihom. Pregrinjala so lahko tudi praktičen dodatek  – zaščitijo vaše pohištvo pred umazanijo in obrabo ter hkrati dodajo značaj vaši notranjosti. Pri izbiri posteljnih pregrinjal bodite pozorni na materiale in vzorce – debela, tkana pregrinjala v jesenskih barvah ali z motivi listja bodo idealna izbira.

Prevleke za blazine so majhen, a pomemben dekorativni element, ki ga lahko preprosto zamenjate glede na letni čas. Jeseni se odločite za prevleke iz naravnih materialov, kot so lan, bombaž ali volna, ki bodo v notranjost prinesle občutek topline in udobja. Prevleke za blazine so lahko gladke, vezene ali okrašene z resicami ali gumbi. Z naravo navdihnjeni vzorci, kot so listi, drevesa ali živali, bodo popoln dodatek k jesenskemu dekorju.

Ne veste, kako naj jesensko okrasite svoj dom? Oglejte si dekoracije iz Pepco

Infografika Pepco o jesenskih dekoracijah

Jesenske dekoracije pred hišo

Dekoracije pred hišo lahko bistveno spremenijo videz celotne nepremičnine, saj že ob vhodu poskrbijo za jesensko vzdušje.

  • Venec za vrata – izdelate ga lahko sami iz vej, listja, storžev, želodov in majhnih buč ali pa kupite že pripravljen venec. To je klasična jesenska dekoracija za vrata!
  • Dekoracije iz buč – razporedite buče različnih velikosti in barv na stopnicah, okoli vhodnih vrat ali na verandi. Dodajte nekaj lončkov z vresjem ali krizantemami.
  • Svetilke in lampijoni – pred vrata postavite nekaj svetilk ali lampijonov s svečami. Zvečer bodo ustvarile toplo in prijetno vzdušje.
  • Osvetlitev – na drevesa in grmovje pred hišo obesite LED-luči v toplih barvah. Na poti do hiše lahko postavite tudi solarne svetilke.
  • Predpražnik – zamenjajte standardni predpražnik za takega z jesenskim motivom. Izberete lahko vzorec z listi, bučami ali toplimi jesenskimi barvami.

Povzetek

Jesenske dekoracije so odličen način za vnašanje topline in prijetnosti v vaš dom. Ne glede na to, ali gre za jesenske dekoracije za okensko polico, mizo, pred vrati ali pred hišo, ideje za jesensko dekoracijo omogočajo ustvarjalne in čudovite aranžmaje, ki bodo razveseljevali oko vso jesen. Vse naše predloge boste po ugodnih cenah našli v trgovinah s stacionarnimi potrebščinami Pepco! Ne pozabite, da je najpomembneje, da dekoracije odražajo vaš slog ter vašemu domu dodajo iskrico in toplino!