Seznam vsebine:

  1. Dnevna soba v boho slogu – ustvarjalno središče doma
  2. Dodatki in oprema v slogu boho - preprost način, kako notranjosti dodati značaj
  3. Boho blazina – majhen element, velik učinek
  4. Boho svetilke – razsvetljava s posebno noto
  5. Boho slike – umetnost v vašem domu
  6. Preproge, odeje in zavese – tekstil, ki ustvarja vzdušje

Boho je eklektična mešanica barv, vzorcev in tekstur, ki v notranjost vnaša edinstveno vzdušje svobode in umetniške brezskrbnosti. Predlagamo vam, kako notranjost vašega doma opremiti v boho slogu, osredotočili pa se bomo na dnevno sobo in dekoracije. 

Dnevna soba v boho slogu – ustvarjalno središče doma

Boho dnevna soba je prostor, kjer lahko svobodno eksperimentirate z oblikovanjem in navdih črpate s celega sveta. Naravni materiali, kot so les, lan in juta, igrajo pri tej ureditvi ključno vlogo. Barvna paleta naj se giblje okoli toplih, zemeljskih odtenkov, ki jih lahko poživite z nekaj živahnimi barvami.

Izberite udoben kavč, oblazinjen s tkanino z etno ali cvetličnim vzorcem, ki bo postal osrednja točka dnevne sobe. Zraven lahko postavite naslanjače iz protja, ki dnevni sobi dodajo lahkotnost in naravni značaj. Kavna mizica iz recikliranega lesa ali izviren ročno izdelan kos pohištva bo odličen prostor za knjige in okraske. 

Ne pozabite na dodatke, ki so bistvo boho sloga – barvite preproge, ročno tkana pregrinjala in odeje ter edinstvene umetniške dekoracije. Vse to skupaj bo v vaši dnevni sobi ustvarilo prijetno in navdihujoče vzdušje.   

Na stene obesite boho slike, ki so lahko ročno poslikane ali imajo etnične motive. Odlični dodatki so tudi ogledala v okrasnih okvirjih in pletene košare, postavljene na tla, knjižne police ali komode.

Ni boho prostora brez rastlin v lončkih. V notranjost na najlepši način vnesejo naravno zelenje. 

Infografika Pepco o dodatkih za dnevno sobo v boho slogu

Dodatki in oprema v slogu boho – preprost način, kako notranjosti dodati značaj

Boho slog v notranjosti ni le pohištvo in barvite stene, temveč predvsem dodatki in pripomočki, ki dajejo prostoru edinstven značaj in udobje. S pravimi detajli lahko preprosto in hitro spremenite podobo svojega doma ter vanj vnesete toplino, svobodo in umetniško vzdušje. Tukaj je nekaj ključnih elementov, ki vam bodo pomagali ustvariti notranjost v boho slogu.

Boho blazina – majhen element, velik učinek

Mehke blazine so nepogrešljiv del boho sloga, ki ga lahko zaradi zamenljivih prevlek za blazine preprosto zamenjate glede na razpoloženje ali letni čas. Kako izbrati prevleke in okrasne blazine v boho slogu?

  • Materiali – izberite blazine iz naravnih tkanin, kot so lan, bombaž ali volna. Ti materiali niso le okolju prijazni, temveč tudi zelo trpežni in udobni.
  • Vzorci in barve – za boho blazine so značilni etnični vzorci, patchwork, resice in svetle, živahne barve. Kombinirate lahko različne vzorce in odtenke ter tako ustvarite eklektičen in zanimiv videz.
  • Razporeditev – blazine razporedite na posteljo, kavč, fotelj ali celo na tla in tako ustvarite prijeten in eleganten prostor za sprostitev. Boho blazine se odlično obnesejo tudi na terasah in balkonih!

Boho svetilke – razsvetljava s posebno noto

Dnevna soba z boho kaminom

Osvetlitev je zelo pomemben element dekoracije v boho slogu. Prave svetilke lahko popolnoma spremenijo vzdušje v notranjosti in ji dajo prijeten in topel značaj. Kako kombinirate svetilke v boho slogu?

  • Senčila – izberite svetilke s senčili iz ratana, bambusa ali tkanine. Naravni materiali bodo notranjosti dodali organski in prijeten videz.
  • Girlande – lahke girlande, obešene na stene, okoli oken ali nad posteljo, v notranjost vnesejo čarobno vzdušje. Lahko jih obesite tudi zunaj in tako ustvarite ambientalno osvetlitev na terasi ali vrtu.
  • Svetilke – kovinske ali lesene svetilke, napolnjene s svečami, bodo vašemu prostoru dodale romantičen in prijeten pridih. Svetilke lahko postavite na tla, police ali okenske police in tako ustvarite tople in prijetne svetlobne točke.

Boho slike – umetnost v vašem domu

Različne vrste boho slike so odličen način za osebno prilagoditev notranjosti. Na njih so lahko upodobljeni abstraktni vzorci, cvetlični motivi ali etnični prizori, ki prostoru dodajo umetniški pridih. Pri izbiri boho slik bodite pozorni na okvirje in izberite tiste iz naravnih materialov, kot sta les ali bambus. Ni se vam treba omejiti na posamezne slike! Ustvarite stenske galerije iz različnih plakatov in fotografij. Prepletanje formatov in slogov ustvarja dinamičen in zanimiv videz, ki je bistvo boho sloga.

Preproge, odeje in zavese – tekstil, ki ustvarja vzdušje

Izberite preproge z orientalskimi vzorci ali tkane iz naravnih vlaken, kot sta volna ali bombaž. Preproge v boho slogu so pogosto barvite in vzorčaste, kar v prostor vnaša toplino in prijetnost. Lahkotne in zračne čipkaste zavese, lanene zavese in posteljna pregrinjala z barvitimi vzorci so odličen način za zaključek boho dekoracije. Ne pozabite na vzorčaste odeje, ki jih lahko obesite čez naslone kavča ali položite na polico kavne mizice in po njih posežete v hladnejšem vremenu. 

Oglejte si odeje in posteljna pregrinjala iz trenutne ponudbe Pepco. 

Boho slog v prostorih je idealen za tiste, ki cenijo svobodo, ustvarjalnost in eklektičnost. Če opremljate spalnico ali dnevno sobo v boho slogu, ne pozabite uporabljati naravnih materialov, različnih vzorcev in barv ter osebnih potez – veliko tega lahko po privlačnih cenah najdete v trgovinah Pepco. Tako lahko ustvarite prostor, ki bo funkcionalen ter poln življenja in značaja.