Seznam vsebine:

  1. Kako zapakirati božična darila?
  2. Načini za ustvarjalno zavijanje daril
  3. Kako enostavno in estetsko zaviti darila?
  4. Kako zaviti darila nenavadnih oblik in velikosti?
  5. Kako pakirate posteljnino, skodelice in sveče za božič?

Kako zapakirati božična darila?

Kateri trenutek božičnega večera je najbolj vznemirljiv? Odgovor je lahko samo en –  to je seveda brskanje pod božično jelko in odpiranje božičnih daril! Da bi še bolj zbudili radovednost svojih najdražjih in jih še bolj razveselili v tem težko pričakovanem trenutku, je vredno posvetiti nekaj pozornosti zavijanju čudovitih božičnih daril. Darilna vrečka, darilna škatla ali morda ljubek okrasni papir in pisani trakovi? V trgovinah Pepco vas čaka široka paleta pripomočkov za zavijanje daril. Preverite, kateri od njih vam bo najbolj koristili!

zavijanje daril z ovojnim papirjem.

Načini za ustvarjalno zavijanje daril

Lepo zavijanje božičnega darila ni le stvar estetike. To je tudi način, kako izrazimo svojo skrb in pozornost do obdarovane osebe. Ko prejmemo lepo zavito darilo, takoj dobimo vtis, da si je oseba, ki ga je izbrala, zanj vzela veliko časa in pozornosti. Zaradi tega je darilo še bolj posebno in nas še bolj razveseli.

Zavijanje božičnih daril za ljudi, ki jih imamo radi, je za mnoge izmed nas eden izmed najlepših delov priprav na božič. Takrat običajno pridejo v poštev škarje, lepilni trak in vse vrste dodatkov. V trgovinah Pepco boste našli veliko uporabnega materiala za zavijanje, zlasti:

  • Papir za zavijanje – uporaben je za zavijanje predmetov pravilnih oblik (na primer knjige, škatlice kozmetike ali družabne igre). Vendar pa zavijanje daril v okrasni papir zahteva nekaj časa. Potrebovali boste tudi ostre škarje in lepilni trak.
  • Darilne vrečke – gotova embalaža za vaša darila! Ko nimate veliko časa, je vredno poseči po darilnih vrečkah. Darilo preprosto položite v vrečko in to je to.
  • Okrasne darilne škatle – enako priročna in zanimiva možnost kot darilna vrečka. Darilne škatle, ki jih najdete v ponudbi Pepco, so trpežne, elegantne in na voljo v različnih velikostih. Pomembno je, da lahko darilno škatlo Pepco pozneje uporabite na več načinov, na primer za shranjevanje drobnarij.
  • Krep papir – čeprav ga nekateri povezujejo predvsem s šolo, je lahko odličen material za zavijanje daril. Idealen je tudi, če želite zaviti predmet nepravilne oblike – preprosto ga zavijte v krep papir in zavežite z elegantnim trakom.
  • Trakovi, vrvice, pentlje in drugi okraski – težko si je predstavljati ustvarjalno zavijanje daril brez uporabe teh detajlov. Lep paket bo dopolnila prefinjena pentlja ali trak.

Razmislite lahko tudi o dodatnih okraskih za darilne pakete – v tej vlogi se bodo na primer dobro obnesle cimetove palčke, posušene pomarančne rezine ali sveže smrekove vejice.

Materiali za zavijanje daril: zavijalni papir, vrvica, škarje in dodatki.

Kako enostavno in estetsko zaviti darila?

To ni tako težko, kot si morda mislite. Upoštevajte nekaj pravil in vaša darila bodo zavita ustvarjalno, estetsko in brez težav.

  • Izberite pravo velikost papirja ali darilne vrečke. Darilo mora biti skrbno zavito v papir, vendar ne preveč ohlapno.
  • Prepričajte se, da je darilo varno zavito. Zaščitite ga pred poškodbami, na primer s papirjem ali mehurčkasto folijo.
  • Okraske je treba izbrati tako, da ustrezajo vrsti darila in priložnosti. Izogibajte se prevelikim in kričečim okraskom, ki lahko odvračajo pozornost od samega darila.

Nimate časa ali zaupanja v svoje rokodelske spretnosti, da bi lepo zavili darilo z dekorativnim papirjem? Za vas imamo veliko bolj priročno rešitev. V  trgovinah Pepco boste našli široko paleto okrasnih darilnih škatel in vrečk v različnih velikostih in oblikah!

Infografika Pepco Kako zaviti darilo za božič.

Kako zaviti darila nenavadnih oblik in velikosti?

Nekatera darila zahtevajo še več ustvarjalnosti pri zavijanju. To še posebej velja za velike predmete in predmete nepravilnih oblik. Kako se jih lotiti? Preprosto:

  • Za darila nepravilnih oblik lahko uporabite ovojni papir, folijo ali krep papir. Te materiale lahko preprosto razrežete po velikosti ali z njimi ustvarjalno zavijete darila.
  • Velike predmete je najprimerneje zložiti v darilne vrečke ali pa jih spraviti v veliko darilno škatlo.
  • Če želite, da bo vaše darilo okolju prijaznejše, lahko uporabite reciklirane materiale. Za zavijanje daril lahko uporabite stare časopise, kartonske škatle ali papirnate vrečke.

Kako pakirate posteljnino, skodelice in sveče za božič?

Božična posteljnina Pepco za otroško darilo ob božičnem darilnem lončku z motivom Miki Miške.

Posteljnina je praktično in elegantno darilo, ki je primerno za vsako priložnost, tudi za božič. Če želite zaviti posteljnino za darilo, je treba izbrati pravi ovojni papir. Papir mora biti dovolj velik, da pokrije vso posteljnino. Sivi darilni papir lahko uporabite tudi z dodatki, kot so vejice, bomboni ali prtički. Posteljnino lahko pakirate na klasičen način, tako da jo zložite v kvadrat in zavijete v papir. Zavijete jo lahko tudi v darilno škatlo.

Če ima skodelica zanimiv dizajn, ga je vredno poudariti, na primer tako, da jo zavijete v papir z enako barvo ali vzorcem. Če je izdelana iz občutljivega materiala, kot je porcelan, jo je pametno še dodatno zaščititi pred poškodbami, tako da jo položite v kartonsko škatlo.

Če želite zaviti svečko za darilo, je treba izbrati pravi ovojni papir. Papir mora biti dovolj velik, da pokrije vso svečko. Svečko lahko zavijete na klasičen način, tako da jo zavijete v darilni v papir. Zavijete jo lahko tudi v darilno škatlo.

Papir za zavijanje božičnih daril, trakovi in dodatki za pakiranje.

Ne glede na to, katero vrsto embalaže izberete, ne pozabite na osebni pečat. Darilu lahko priložite voščilnico ali posvetilo. Zavijanje daril ni le način za zaščito daril pred poškodbami, temveč tudi izraz skrbi in pozornosti do prejemnika. Z izbiro pravega načina zavijanja in materialov lahko ustvarite darilo, ki ni le praktično, temveč tudi lepo in edinstveno. V trgovini Pepco boste našli vse potrebne materiale za zavijanje daril!