Seznam vsebine:

  1. Čudovita božična miza – okraski, ki jih najdete v trgovini Pepco 
  2. Kakšna naj bo dekoracija božične mize?  
  3. Kaj najdete v trgovinah Pepco? 
  4. Božična posoda – podari sijaj vsaki notranjosti 
  5. Kaj najdete v trgovinah Pepco? 
  6. Kateri okraski za božično mizo se bodo najbolje obnesli? 
  7. Nepogrešljiva dekoracija božične mize: lučke  
  8. Klasična dekoracija božične mize: dekoracija za na mizo 

Čudovita božična miza – okraski, ki jih najdete v trgovini Pepco 

Se ne počutite preveč samozavestno glede notranjega opremljanja? Vas okraševanje mize za božični večer bolj straši, kot da bi vas spravilo v praznično razpoloženje? V trgovini Pepcoboste našli edinstvene namizne prte in namizne podloge, robčke, tekače, posodo, sveče, svetilke in še veliko več. 

Zlahka boste našli usklajen slog božičnih okraskov. Menite, da je čim manj, tem bolje? Morda pa bo letos vaša miza za božični večer bogato okrašena? Vse, kar potrebujete in iščete, najdete v trgovini Pepco. Predbožične nakupe lahko opravite v eni sami trgovini... vsaj kar zadeva okraske in darila! 

Tukaj je nekaj navdiha za okrasitev božične mize s trgovino Pepco: 

  • Tradicionalna dekoracija: bel namizni prt, rdeči robčki in vejice so klasična dekoracija, ki se bo vedno obnesla. 
  • Sodobna dekoracija: siv namizni prt, zlati robčki in smrekove vejice so sodobna dekoracija, ki bo božični mizi dala eleganten videz. 
  • Glamur slog: črn prt, srebrni robčki in okrasek iz belega perja so glamurozno okrasje, ki je kot nalašč za božično večerjo z ljubljenimi. 

Kakšna naj bo dekoracija božične mize?  

Okrasitev mize za božični večer je lepa tradicija, ki ima hkrati številne prednosti. 

  • Ustvari praznično vzdušje: lepo okrašena božična miza je eden najpomembnejših elementov božičnega dekorja. Ustvarja toplo in prijetno vzdušje, ki spodbuja skupno praznovanje. 
  • Predstavlja izraz spoštovanja tradicije: gre za stoletno tradicijo. To je način praznovanja tega posebnega dne in prenašanja vrednot, povezanih z božičem, na naslednjo generacijo. 
  • Je priložnost za ustvarjalnost: odlična priložnost, da pokažete svojo ustvarjalnost. Za ustvarjanje edinstvenega aranžmaja lahko uporabite različne materiale in okraske. 
  • Omogoča skupno preživljanje časa: to je odlična priložnost za preživljanje časa z družino in prijatelji. To lahko storite ob glasbi in prazničnih dobrotah. 

Po tradiciji je bila miza na božični večer že stoletja prekrita z navadnim belim prtom, pod katerim je bilo nekaj sena. Od kod izvira ta običaj? Seno in skromen prt brez okraskov naj bi simboliziral revščino in preprostost hleva, v katerem se je rodil Jezus. To se še danes dogaja v številnih domovih, čeprav se v zadnjih letih vse pogosteje odločamo za razbijanje bele barve z različnimi barvnimi dodatki. 

Dekoracija mize za božični večer: figurica Božička, namizni prt

Najlepša dekoracija božične mize se začne z izbiro namiznega prta. 

Če se sprašujete, kako okrasiti mizo za božič, začnite z osnovami – navsezadnje je ključni element namizni prt ali tekač. Lahko je bel, vendar so božične mize, okrašene z vezenimi prti ali prazničnimi potiski, prav tako zelo privlačne.  

Namizni prt ščiti mizo pred poškodbami in je čudovito ozadje za namizno posodo. Za božični večer izberite namizni prt, ki je sam po sebi dekoracija. To je najlažji in najugodnejši način, da navadno večerjo spremenite v praznični večer.  

Če je božič za vas brezskrben čas in vrnitev v otroštvo, okrasite mizo s prtom s prazničnimi motivi: severni jeleni, zvezde in božične jelke bodo razveselili vaše goste in v jedilnico vnesli sproščenost. Če je pri vas doma božični večer elegantna in nekoliko formalna večerja, se odločite za diskreten čar bele barve z dodatkom srebrnega ali zlatega leska. 

Pri Pepco smo pripravljeni na vse vaše potrebe po namiznih prtih. Našli boste namizne prte s prazničnimi motivi, pa tudi elegantne, pravokotne, kvadratne in okrogle, žakardne in odporne na madeže. 

Kaj najdete v trgovinah Pepco? 

  • Beli in rdeči prti z zlato ali srebrno nitjo Stanejo le12 EUR, a so videti prefinjeno in elegantno. 
  • Eleganten karirast prt – cena je odvisna od velikosti in modela. Za najmanjšega boste plačali le 5 EUR 
  • Podloge in pogrinjki s prazničnimi motivi – alternativa namiznim prtom in tekačem! Cene tovrstnih pripomočkov se začnejo že pri nekaj evrih! 

Prtički se morajo ujemati s preostalo dekoracijo. Zložite jih lahko v praznične oblike, kot so božične jelke ali zvezde. 

Pepco infografika o okrasitvi božične mize za božični večer

Božična posoda – podari sijaj vsaki notranjosti 

Tradicionalnih 12 jedi za božični večer je treba postreči na edinstven način, da se še bolj poudari njihov praznični značaj. Zdi se, da je dobro božično posodo dopolniti z nekaterimi novimi, elegantnimi predmeti. Dekoracije za božično mizo navsezadnje niso le okraski ali svečniki, temveč tudi osupljive posode za serviranje hrane in pijače.  

Božična namizna posoda je lahko izdelana iz različnih materialov, kot so porcelan, steklo, kamenina ali keramika. Porcelanasta posoda je najbolj priljubljena, saj je elegantna in trpežna. Tudi steklena posoda je pogosta izbita, ker je lahka in prozorna. Kamnita in keramična posoda je bolj odporna proti poškodbam, vendar je lahko videti manj elegantno. 

V trgovinah Pepco boste našli krožnike, sklede, jušne sklede ali skodelice. Izbirate lahko med preprostim univerzalnim belim posodjem, primernim za božični večer in vsak dan, ali okrašenim posodjem. Slednje, ki se uporablja le ob posebnih priložnostih, bo v vaš dom prineslo še več prazničnega vzdušja.  

Božično posodo dopolnjujejo čudoviti pladnji za pecivo, kozarci, pločevinke za dišeče piškote ter dodatki in pekači, v katerih je pecivo videti fenomenalno. Okrasna keramika v zelenih in rdečih vzorcih bo božičnemu zajtrku dodala energijo in dvignila razpoloženje, tudi če vreme za oknom ni najbolj božično.  

Pri izbiri praznične posode za mizo na božični večer je treba upoštevati slog dekoracije in število gostov. Če imate veliko mizo in veliko gostov, je vredno izbrati posodo, ki jo je enostavno čistiti. Če imate majhno mizo in le nekaj gostov, lahko izberete bolj dekorativno posodo. 

Božična notranja dekoracija in miza za božični večer s trstiko in svečami

Kaj najdete v trgovinah Pepco? 

  • Božične skodelice –  iščete poceni in preprosto idejo, kako okrasiti mizo za božični večer? Posezite po skodelicah Pepco s prazničnimi motivi. Kava, kompot iz sušenega sadja ali čaj s cimetom bodo imeli iz takšnih presenetljivih posod poseben okus! 
  • Krožniki, majhni krožniki in sklede s prazničnimi motivi – na primer s severnimi jeleni.  
  • Krožniki, servirni krožniki in jedilni pribor – ponudba božične posode Pepco je impresivna. Med njimi boste našli izjemno impresiven solatni pribor, pladnje, sklede za solato in vse drugo, kar boste potrebovali na svoji božični mizi. 

Kateri okraski za božično mizo se bodo najbolje obnesli? 

Če se sprašujete, kako okrasiti mizo za božič in pri tem ne zapraviti preveč denarja, si oglejte naše predloge. V trgovinah Pepco ne boste našli le namiznega pribora in privlačnih božičnih skodelic, temveč tudi številne predmete, ki jih lahko uporabite za samostojno izdelavo božičnih okraskov in dekoracij. 

Božična dekoracija "naredi sam": suho sadje in marshmallows, lučke

Nepogrešljiva dekoracija božične mize: lučke  

Rdeče, srebrne, zlate, bele? Božične namizne sveče Pepco bodo odlično dopolnile postavitev božične mize. Za izdelavo lastnega okrasnega elementa lahko posežete po svečah različnih višin in debelin. Med nakupovanjem v trgovini Pepco pokukajte tudi po pripravljenih svečah, svečnikih in svetilkah, ki prižigajo pravi ogenj ali delujejo na baterije.  

Božično mizo lahko popestrite z več kot le svečami. Uporabite lučke, ki jih običajno obesite na božično jelko. Na namizni prt namestite zaveso ali verigo lučk in opazujte, kako duhovito osvetljuje vsak detajl namizne dekoracije. Božična miza bo zasijala in okrepila vzdušje veselja in praznične topline.  

Pri nameščanju sveč in luči na božično mizo upoštevajte nekaj pravil: 

  • Varnost: sveče in lučke morajo biti nameščene tako, da ne predstavljajo požarne nevarnosti. Paziti je treba, da se sveče ne nahajajo v bližini vnetljivih materialov, kot so namizni prti ali robčki. 
  • Estetika: lučke morajo biti razporejene na estetsko prijeten način. Mize ne preobremenjujte z okraski. Prav tako je treba paziti, da se barve in oblike okraskov ujemajo s slogom mize. 

Tukaj je nekaj konkretnih navdihov za postavitev sveč in lučk na božično mizo: 

  • Sveče v svečnikih: na sredino mize postavite velik svečnik z belo ali zlato svečo. Okrog svečnika razporedite manjše svečnike z manjšimi svečami. 
  • Dekoracija s svečkami: na mizo postavite več okrasnih elementov iz smrekovih ali borovih vej. V njih vtaknite svečke različnih barv. 
  • Lučke: na mizo obesite lučke v beli ali zlati barvi. Lučke lahko obesite tudi na božično jelko ali druge dele dekoracije. 

Ne glede na to, kako boste postavili sveče in lučke, ne pozabite, da bo vaša božična miza videti topla in praznična. 

Klasična dekoracija božične mize: dekoracija za na mizo 

Čeprav lahko v trgovini Pepco kupite namizne prte, posodo, sveče in vse drugo, kar potrebujete za okrasitev božične mize, vas bo morda zamikalo, da bi sami izdelali osrednji okrasni element. To je preprosto! Poleg tega vas bo že pred božičem spravilo v radostno pričakovanje, predvsem pa – nihče drug ne bo imel takšnega okrasnega elementa za na mizo, kot je vaš! Da bo vaš božič še bolj vesel in čaroben, pripravite: 

  • kozarec brez pokrova, 
  • svečko, 
  • trak, 
  • srebrne ali zlate zvezde, bisere ali umetni sneg. 

Vse zgoraj navedene izdelke najdete v trgovinah Pepco. V trgovini z živili lahko kupite cimetove palčke, z božične jelke pa odrežite zeleno igličasto vejico. 

Božične okraske za na mizo lahko postavite na sredino mize ali ob vsak krožnik. Okraski so lahko izdelani iz vej jelke, smreke ali drugih iglavcev, pa tudi iz božičnih okraskov, kot so kroglice, verižice in storži. 

V kozarec preprosto postavite svečo in zvezdice, bisere ali umetni sneg. Na to nežno razporedite cimet in vejico, vrh kozarca pa zavežite s prazničnim trakom. To vam vzame nekaj minut, stane nekaj evrov in je videti čudovito. Poskrbite le, da sveča ne izgori v celoti.  

Uporabite lahko tudi steklenico z božičnim motivom in manjše LED-lučke. Preprosto jih vklopite, vstavite v steklenico ter jih zavijte tako, da stikalo z baterijami ni vidno. Steklenico lahko postavite na krožnik, obložen s smrekovimi vejami, storži in cimetom. Potrebuje nekaj še hitrejšega in enostavnejšega? Na božičnem krožniku razporedite… obeske za božično drevo. Tiste iz trgovine Pepco so kot nalašč za tako priložnost! Poleg že omenjenih predmetov lahko božično mizo okrasite tudi z drugimi prazničnimi okraski, kot so figurice angela, Božička ali severnega jelena. 

Božična miza je osrednji element praznične hiše. To je mesto, kjer se zbere vsa družina, da bi skupaj praznovala božič. Zato je tako pomembno, da je miza primerno okrašena. Lepo urejena božična miza ustvarja toplo in prijetno vzdušje, ki spodbuja skupno praznovanje. Že veste, kako okrasiti mizo za božični večer. Potrebujete še nekaj navdiha? Obiščite Pepco na spletu ali v trgovini in si oglejte naše predloge ter med njimi poiščite nekaj zase!