Seznam vsebine:

  1. Kaj mora vsebovati oprema za novorojenčka?
  2. Oprema za novorojenčka – oblačila
  3. Oblačila za otroka, rojenega poleti 
  4. Oblačila za otroka, rojenega pozimi
  5. Dodatki za dojenčke, ki jih je dobro dodati opremi za otroka
  6. Koliko stane oprema za otroka?

Pričakovanje rojstva otroka je za bodoče starše izjemno vznemirljiv čas. Zadnje tedne pred porodom običajno potekajo vročične priprave, da bo vse pri roki, ko bo otrok končno prijokal na svet. 

Vendar pa za pripravo oblačil za novorojenčka ni treba porabiti veliko časa in energije. V trgovini Pepco boste našli vse, kar potrebujete, od udobnih oblačil iz organskega bombaža do praktičnih dodatkov, s katerimi bo skrb za novorojenčka veliko lažja!

Kaj mora vsebovati oprema za novorojenčka?

Najmlajši član družine potrebuje veliko pozornosti, in to že nekaj časa pred prihodom domov. Najboljši čas za opreme za novorojenčka je med nosečnostjo – v tem obdobju lahko poiščete potrebne predmete in jih kupite po ugodni ceni. Kaj mora vsebovati oprema za novorojenčka? Kateri predmeti so nujni in kaj je še vredno kupiti?

Oprema za novorojenčka – seznam najbolj potrebnih predmetov:

  • Plenice
  • Odeje – po možnosti dve: tanjša in debelejša
  • Gnezdece
  • Zaščitno oblogo za posteljico
  • Posteljico 
  • Vzmetnica in rjuhe
  • Ščitnike za pod rjuho
  • Posteljnino 
  • Oblačila: kombinezoni, oblačila s kratkimi in dolgimi rokavi, pajaci, jopice, nogavice, kape, ogrevalni kombinezoni za otroške vozičke, kombinezoni iz flisa.
  • Plišaste igrače

To so le osnovni kosi opreme za novorojenčka. Seznam vsebuje le najpomembnejše predmete – dodajte še dodatke in oblačila (glede na sezono, kraj ali individualne potrebe). Ne pozabite tudi na igrače za vašega malčka – v prvih tednih življenja je pomembna predvsem mehka igrača za objemanje. 

Oprema za novorojenčka – oblačila

Ena od najpomembnejših postavk na seznamu za novorojenčka so oblačila – dojenček jih potrebuje veliko, saj ga bo morda treba pogosto preoblačiti. Natančna vsebina omare z oblačili za novorojenčka je odvisna od sezone. Za otroka, rojenega pozimi, in otroka, rojenega poleti, so potrebna nekoliko drugačna oblačila. 

Pri izbiri oblačil za novorojenčka bodite pozorni ne le na njihov kroj in velikost, temveč tudi na material, iz katerega so izdelana. Koža novorojenčka je zelo občutljiva, zato je dobro izbrati oblačila iz bombaža, viskoze in volne merino ter se izogibati oblačilom iz materialov, ki »grizejo«, ne prepuščajo zraka in koži ne omogočajo dihanja.

Oblačila za otroka, rojenega poleti 

Vključevati mora več oblačil s kratkimi rokavi iz zračnih materialov. V trgovinah Pepco najdete široko paleto otroških oblačil iz organskega bombaža. Zakaj bi ta material izbrali za otroško garderobo? Organski bombaž izstopa predvsem zaradi svoje izjemne mehkobe, ki otrokom zagotavlja popolno udobje. Je hipoalergeni in omogoča dihanje kože ter jo ščiti pred kakršnim koli draženjem. Poleg tega so oblačila iz organskega bombaža izjemno trpežna in dolgo časa ohranjajo svoje lastnosti.

Tukaj spadajo: bodiji in pajaci s kratkimi rokavi, pajaci za spanje, pajkice, majice s kratkimi rokavi, tanki puloverji, tanke nogavice. 

Infografika Pepco »Kaj kupiti za novorojenčka?«

Oblačila za otroka, rojenega pozimi

Vključevati mora oblačila, ki vam omogočajo, da otroka oblečete v plasti, in oblačila iz toplih materialov: volne, debelejšega bombaža, flisa. 

V trgovinah Pepco najdete široko paleto otroških oblačil za vse letne čase. Med njimi so tople otroške jopice, bluze in puloverji, tople hlače, jakne in kombinezoni. Tekstilni pripomočki za dojenčke – zlasti tople odeje – bodo nepogrešljivi tudi med sprehodi in v hladnejših dneh. 

Tukaj  spadajo: bodiji in pajaci z dolgimi rokavi, pajaci za spanje z dolgimi hlačnicami, trenirke, srajce z dolgimi rokavi, topli puloverji, debelejše nogavice, kape in kombinezoni. 

Dodatki za dojenčke, ki jih je dobro dodati opremi za otroka

Nosečnica si ogleduje oblačila za dojenčka, v ozadju moški sestavlja otroško posteljico

V prvih tednih otrokovega življenja se morajo mladi starši v kratkem času naučiti veliko novih stvari. Skrb za dojenčka zahteva veliko natančnosti in pozornosti. Vendar se izkaže, da je veliko lažje, če so na voljo pravi pripomočki. V trgovinah Pepco smo posebej za mlade starše pripravili vrsto uporabnih pripomočkov za otroško opremo – med našimi predlogi najdete:

  • Otroške odeje – na voljo v različnih velikostih in različicah
  • Cuclji za najmlajše
  • Stekleničke, flaške in različni pripomočki za hranjenje vašega dojenčka
  • Plenice iz organskega bombaža
  • Posode za najmlajše
  • Igrače za dojenčke 

To je le izbor številnih pripomočkov za dojenčke, med katerimi lahko izbirate. Oprema za novorojenčka ne sme vsebovati le tekstila, plenic in prve plišaste igrače. Popolna oprema za novorojenčka mora vsebovati tudi naslednje predmete za otroško sobo: posteljico, vzmetnico, zibelko, ščitnik za posteljico, otroški voziček in številne druge predmete. Veliko teh izdelkov boste našli v trgovini Pepco po ugodni ceni.

Koliko stane oprema za otroka?

Nakupne cene posameznih izdelkov za otroško posteljico so odvisne od številnih dejavnikov, vendar je ključnega pomena proizvajalec teh izdelkov. Kakovostni izdelki iz naravnih materialov, ki bodo prava izbira za vašega otroka, sploh niso nujno dragi! 

Obiščite najbližjo trgovino Pepco in se o tem prepričajte – naša ponudba vključuje cenovno ugodna oblačila za dojenčke, pleničke iz blaga in veliko izbiro otroških igrač, vse po ugodnih cenah!