Seznam vsebine:

  1. Osnovne šolske potrebščine – seznam 
  2. Zvezki in beležnice
  3. Peresnica in njena vsebina
  4. Likovni materiali 
  5. Modna oblačila za v šolo iz trgovine Pepco! 

Začetek šole je velik dogodek za vsakega prvošolca in njegove starše. Preberite, kateri osnovni predmeti so nujni za mladega šolarja in kakšne novosti ponujajo letos trgovine Pepco, da bi zagotovili udobje in funkcionalnost med učenjem in igro. Odkrijte, kaj vse mora vsebovati nahrbtnik prvošolca, da bo vsak dan v šoli poln dogodivščin in pozitivnih izkušenj! 

Osnovne šolske potrebščine – seznam 

Šolske potrebščine so temelj dobro pripravljene šolske opreme za vsakega prvošolca. Skrbno izbrani zvezki, peresnica in nujni pripomočki bodo vašemu otroku zagotovili udobje in učinkovitost pri učenju. Spodaj najdete podroben seznam najpomembnejših predmetov, ki jih mora vsebovati šolski nahrbtnik in jih lahko po ugodnih cenah kupite v trgovinah Pepco.

Zvezki in beležnice

Šolska oprema prvošolca mora vsebovati ustrezno število zvezkov in beležnic. 

  • Karo zvezki – (običajno 4-5), ki se uporabljajo pri urah matematike in drugih predmetih, pri katerih so potrebni natančni zapiski.
  • Črtani zvezki – (prav tako 4-5), ki so nujni za učenje pisanja in zapiskih pri maternem jeziku in drugih humanističnih predmetih.

Peresnica in njena vsebina

Peresnica je ključni del opreme in mora vsebovati vse potrebne pripomočke za pisanje in risanje.

  • Svinčniki – po možnosti več, vključno s svinčniki različnih trdot, da lahko otrok udobno riše in piše. Debelejši svinčniki s trikotnim korpusom so lahko dobra izbira, saj tako lažje razvije pravilen oprijem. 
  • Pisala ali peresa – vsaj dva kosa (eden rezervni) ali pero (z rezervnimi kartušami). Pisala so lahko v različnih barvah, da se lažje organizirajo zapiski.
  • Barvice – komplet 12-24 barvic različnih barv se bo dobro obnesel pri urah likovne vzgoje, pa tudi pri pouku matematike, jezika in naravoslovja. 
  • Flomastri – komplet flomastrov različnih barv, s katerimi lahko otrok ustvari pisane zapiske in risbe.
  • Radirka – mehka radirka, ki učinkovito briše napake, ne da bi uničila papir.
  • Šilček – s košem za ostanke, ki omogoča hitro ostrenje svinčnika ali barvice, ne da bi otrok moral vstati s sedeža ali ostanke metati v svinčnik. 
  • Merilo – dolgo 15-20 cm, po možnosti plastično in prožno, ki ga je udobno nositi v svinčniku in se ne zlomi. 
  • Škarje – z varnimi, zaobljenimi konci, ki zagotavljajo varnost pri uporabi.
  • Lepilo v stiku – enostavno za uporabo, ki povzroča manj umazanije kot tekoče lepilo in je idealno za likovno ustvarjanje in različne projekte.

Šolska oprema za deklico lahko vključuje peresnico v njeni najljubši barvi ali s pravljičnim motivom, npr. Barbie, princeske, samorogi ali junaki iz priljubljenih animiranih filmov. Poleg tega lahko barvita pisala, okrasne radirke ali komplet nalepk za zvezke, ki jih izbere deklica, naredijo učenje privlačnejše. Deklica prav tako lahko izbere ovitke za zvezke z motivi, kot so rože, metulji, srčki ali ljubke mačke in psi. Večina deklic obožuje ustvarjalne umetniške dejavnosti, zato je dobro, da likovnim materialom dodate bleščice, barvne trakove, kroglice in druge okraske ter tako ustvarite edinstvene likovne izdelke.

Likovni materiali 

Pravi nabor likovnih materialov bo učencem omogočil svobodno ustvarjanje pri urah likovne vzgoje in tehničnega pouka ter bo prispeval k razvoju ustvarjalnosti in ročnih spretnosti. 

  • Barve in čopiči – šolska oprema prvošolca mora vsebovati komplet akvarelnih ali plakatnih barv, več čopičev različnih debelin in varno skodelico za vodo.
  • Bloki za risanje in tehnični bloki – bloki z belimi in barvnimi listi bodo osnova za večino umetniških del. Tehnični blok bo uporaben tudi za izdelavo del, ki zahtevajo tršo podlago, na primer za izdelavo modelov ali kolažev.
  • Barvni papir in krep papir – komplet barvnega papirja in najmanj 4-5 kosov krep papirja različnih barv omogoča ustvarjanje različnih umetniških del, kot so izrezki, kolaži ali prostorski modeli. Z njimi bodo otroci še učinkoviteje razvijali svoje ročne spretnosti in domišljijo.
  • Plastelin in modelirna glina – to sta odlična materiala za kiparjenje in modeliranje. Otroci lahko oblikujejo tridimenzionalne figure, kar razvija njihove ročne spretnosti in prostorsko mišljenje.

Šolski komplet za dečka lahko vključuje peresnico s športnimi motivi, avtomobili, super junaki ali liki iz računalniških iger. Praktični svinčniki, pisala z najljubšimi liki in priročni šilčki bodo popestrili vsakodnevna opravila. Dečki imajo morda raje zvezke z naslovnicami z vesoljskimi motivi, dinozavri ali športnimi ikonami – zvezek za matematiko z Lewandowskim ali Ronaldom na naslovnici jim bo zagotovo všeč. Dečke pogosto zanimata modeliranje in konstruiranje, zato je dobro, da likovnim materialom dodate modelirno glino, lesene paličice za izdelavo modelov ali komplet za tehnično risanje.

Pri sestavljanju šolske opreme je dobro, da jo prilagodite individualnim potrebam otroka in zahtevam šole. Številni učitelji sezname šolske opreme razdelijo na organizacijskih sestankih ali pa na spletni strani šole objavijo seznam za prenos. 

Infografika Pepco o šolskih potrebščinah

Modna oblačila za v šolo iz trgovine Pepco! 

Sestavljanje šolske opreme za prvošolce zahteva razmislek in upoštevanje udobja in otroškega okusa. Najnovejša zbirka oblačil Pepco z motivi Barbie za deklice in motivi Marvel za dečke je odlična izbira, ki združuje udobje in zabavo. 

Deklicam priporočamo nakup pisanih majic, udobnih kril in pajkic z njihovo najljubšo lutko Barbie za svobodo gibanja in odličen videz. Najnovejša zbirka šolskih oblačil, ki je na voljo v stacionarnih trgovinah Pepco, bo zagotovo zadovoljila okus vsakega dekleta. V ponudbi so udobne trenirke, mehke bluze in elastične hlače, ki so kot nalašč za vsakodnevno oblačenje. Značilen vodilni motiv te zbirke je Barbie, ki oblačilom dodaja dekliški čar in slog. Motivi z najljubšo lutko številnih generacij se pojavljajo tako na športnih oblačilih kot tudi na bolj elegantnih majicah ali oblekah. Kolekcija je barvita in raznolika ter omogoča vsaki mali oboževalki Barbie, da se izrazi z oblačili, hkrati pa zagotavlja udobje in svobodo med šolskimi dejavnostmi.

Infografika Pepco o najnovejši zbirki oblačil za v šolo z motivi Barbie in Marvel

Dečki bodo navdušeni nad majicami, trenirkami in bluzami s potiski priljubljenih Marvelovih superjunakov, ki niso le elegantni, temveč izpolnjujejo tudi potrebe aktivnih otrok. Najnovejša zbirka oblačil za dečke , ki je na voljo v stacionarnih trgovinah Pepco, je prava novost za male oboževalce superjunakov. V zbirki prevladujejo udobne trenirke, trpežne majice in udobne hlače, ki so kot nalašč za igro in šolske dejavnosti. Vsi kosi so okrašeni z motivi iz Marvelovega sveta in vključujejo like, kot so Spider-Man, Iron Man in Hulk. Zato oblačila niso le praktična in udobna, temveč tudi spodbujajo otroško domišljijo in otrokom omogočajo, da izrazijo svojo ljubezen do pustolovščin svojih najljubših junakov. Zbirka je zasnovana z mislijo na dinamičen dan mladega človeka in združuje modo z udobjem pri nošenju.

Ne pozabimo na dodatke, kot so nogavice, spodnje perilo in primerna obutev, ki so nujna oprema vsakega učenca. Takšna oprema bo vašemu otroku zagotovo olajšala začetek novega obdobja ter mu vlila samozavest in veselje.

Začetek šolanja je izjemno pomembno obdobje za vsakega otroka, dobro pripravljena šolska oprema iz Pepco pa lahko to obdobje močno olajša. Vendar pa je prav tako pomembna kot nahrbtnik, poln potrebnih predmetov, tudi osebna podpora staršev. V tem ključnem obdobju so lahko otroci zaskrbljeni in pod stresom zaradi novih izzivov in novega okolja. Z aktivnim poslušanjem, pogovori o občutkih, skupnim preživljanjem časa in pozitivno spodbudo lahko pomembno prispevate k otrokovi samozavesti. Čustvena podpora, ki jo lahko nudite, je neprecenljiva pri gradnji temeljev, na katerih bo vaš otrok v novem šolskem okolju lahko uspešno razvijal svoje strasti ter učne in socialne spretnosti.