Priljubljene (0)

Moja trgovina

0

Naša kakovost

Izberite najboljše zase in za svojo družino! Kakovost in ugodne cene – pravilo, ki ga pri PEPCU že leta upoštevamo, da bi izpolnili zahteve naših strank.

Vsi izdelki, ki so na voljo v trgovinah Pepco, morajo izpolnjevati določene standarde kakovosti. Zato poskrbimo, da glede na kategorijo izdelka preverimo varnost, uporabnost in kakovost.

Našo ekipo za nadzor kakovosti sestavlja več strokovnjakov, ki se ukvarjajo s preverjanjem kakovosti posameznih kategorij izdelkov.

Ta ekipa vsakodnevno preverja in potrjuje varnost, kakovost in funkcionalnost izdelkov v skladu z direktivami, predpisi, standardi in drugimi zakonskimi odločbami.

Strokovnjaki oddelka za kakovost sodelujejo tudi z zunanjimi akreditiranimi laboratoriji in organi, ki preverjajo in potrjujejo skladnost s posebnimi standardi. Rezultat tega sodelovanja so certifikati na naših izdelkih.

Pepco oznake

ORGANSKI BOMBAŽ

V celotni ponudbi izdelkov iz bombaža v PEPCU je posebna linija oblačil, ki je označena z oznako ORGANSKI BOMBAŽ. Nanaša se na določene izdelke, ki so narejeni iz organskega bombaža ali ga vsebujejo. Organski bombaž je surovina, pridobljena ročno in z uporabo ekoloških metod kmetovanja. Na plantažah se uporabljajo naravni pesticidi, zato bombažni material ne vsebuje pesticidov. To pomeni, da se pri proizvodnji tega bombaža upoštevajo načela trajnostnega razvoja.

RECIKLIRANI POLIESTER

Gre za interno PEPCO oznako, ki zagotavlja, da je izdelek delno ali v celoti narejen iz recikliranega poliestra. Z uporabo obnovljive plastike pa prispevamo k trajnostnemu razvoju.

Certifikati

OEKO – TEX

OEKO-TEX® Standard 100 je vodilna svetovna neodvisna varnostna oznaka za tekstil, pri kateri se preverja, ali so vsi elemetni izdelka – od tkanine, do potiskov, gumbov, zadrg, etiket in drugih okrasnih elementov – testirani na škodljive kemikalije.

OEKO-TEX® MADE in GREEN je kombinacija certifikta OEKO-TEX® Standard 100, ki potrjuje kemično varnost izdelka in certifikata OEKO-TEX SteP, ki dodatno preverja in potrjuje okoljske in socialne standarde.

GOTS (The Global Organic Textile Standard - Globalni standard za ekološki tekstil)

Certifikat zajema vse faze proizvodnje organskega tekstila. Standard opredeljuje omejitve glede izvora preje, kemikalij, ki se uporabljajo v proizvodnem procesu ter vključuje preverjanje socialnih in okoljskih standardov.

ORGANIC CONTENT STANDARD (STANDARD ZA ORGANSKO VSEBNOST)

Organic 100 and Organic Blend Content Standard sta mednarodna standarda, ki preverjata vsebnost organskih vlaken v izdelku. Preverjena je vsaka faza pridobivanja in predelave surovin.

Standard The Organic 100 se dodeli izdelkom, ki vsebujejo najmanj 95 % organskega bombaža.

The Organic Blended Claim Standard pa se uporablja ob minimalni vsebnosti 5 % organskega bombaža v izdelku.

GLOBAL RECYCLED STANDARD (GLOBALNI STANDARD ZA RECIKLIRANJE)

Mednarodni standard, ki določa zahteve za reciklirana vlakna. Zagotavlja nadzor celotne proizvodne verige z zmanjšanjem negativnega vpliva na okolje v smislu uporabljenih kemikalij, spoštovanja človekovih pravic v zvezi z delovnimi pogoji in plačilom.

Izdelki, označeni s tem standardom, morajo vsebovati najmanj 50 % recikliranega materiala.

RECYCLED CLAIM STANDARD (STANDARD ZA POTRJEVANJE RECIKLIRANIH IZDELKOV)

Ti standardi preverjajo vsebnost recikliranih vlaken v izdelku. Certifikat podeljuje neodvisni organ proizvajalcem, katerih izdelki vsebujejo vsaj 5 % recikliranih vlaken.

Recycled Claim Standard 100 je naveden na izdelku, če vsebuje najmanj 95 % reciklirane vsebine.

V primerih, kjer je vsebnost recikliranih materialov manjša od 95 %, se lahko izda certifikat Recycled Claim Standard Blended.

VEGAN IN VEGETARIAN (VEGANSKO in VEGETARIJANSKO)

Ti certifikati zajemajo hrano, industrijske in kozmetične izdelke. Dokazujejo, da ponujeni izdelki ne vsebujejo sestavin živalskega izvora.

VEGANSKO – v nobeni fazi proizvodnje niso bile uporabljene živalske surovine ali katerikoli njihov del. Ne vsebujejo živalskih proizvodov.

VEGETARIJANSKO – v nobeni fazi proizvodnje niso bile uporabljene živalske surovine ali katerikoli njihov del. Lahko pa vsebujejo živalske proizvode, npr. svilo, med, mleko ali jajčne derivate (razen jajc iz kletk).

INTERTEK

Gre za mednarodni znak kakovosti, ki ga podeljujejo neodvisni testni laboratorij, med njimi tudi Intertekov testni laboratorij. Znak potrjuje, da izdelek izpolnjuje evropske varnostne standarde ter zahteve glede kakovosti in zmogljivosti.

Intertekovi testni laboratorij pred podelitvijo znaka kakovosti temeljito preverijo varnost, trajnost, funkcionalnost, trdnost in uporabnost izdelkov. Preverjanje vključuje tudi pregled izdelkov med proizvodnim postopkom.

TÜV Rheinland CERTIFIED

Gre za mednarodne znake kakovosti, ki jih podeljuje neodvisni certifikacijski organ TÜV Rheinland. Znak kakovosti potrjuje, da je bil določen izdelek preizkušen in certificiran ter da je skladen z evropskimi varnostnimi standardi ter zahtevami glede kakovosti in zmogljvosti izdelka.

Enota TÜV Rheinland pred podelitvijo znaka kakovosti temeljito preveri izdelke z vidika varnosti, vzdržljivosti, fukncionalnosti, trajnosti in uporabnosti. Preverjanje zajema tudi nadzor proizvodov med proizvodnim procesom.

Zakaj se splača kupovati v Pepco?

Vedno smo blizu vas

Trgovine Pepco so na voljo skoraj po vsej državi.

Vedno nizke cene

V trgovinah Pepco noste našli vse kar potrebujete, po nizkih cenah.

Široka izbira

V trgovinah Pepco boste našli široko paleto izdelkov zase, svojo družino in dom.

Kupujte z zaupanjem

Imate 30-dnevno pravico vrnitve blaga v kateri koli trgovini v državi.