Poletno znižanje / Promocija traja od 18. 6. do razprodaje zalog / Poiščite najbližjo trgovino

Priljubljene (0)

Moja trgovina

0

Trajnostni razvoj

Zavedamo se vpliva, ki ga ima naša hitro rastoča veriga na družbeno in naravno okolje. To je velika odgovornost, ki jo jemljemo zelo resno. Z mislijo na dobrobit sedanjih in prihodnjih generacij želimo biti nosilec pozitivnih sprememb: da zaščitimo naš planet in prispevamo k izboljšanju kakovosti življenja naših zaposlenih, strank in lokalnih skupnosti.

Okolje

Nenehno iščemo načine za zmanjšanje vpliva na okolje na vseh področjih našega poslovanja — od nabave do logistike, organizacije trgovin, pisarniških prostorov in marketinških aktivnosti.

Better Cotton

Pepco se je pridružil Better Cotton. Poslanstvo te mednarodne neprofitne organizacije je pomagati skupnostim, ki se ukvarjajo z bombažem, da preživijo in uspevajo, hkrati pa varovati in obnavljati okolje. Cilj podjetja je poskrbeti, da bo do leta 2025 kar 25 odstotkov bombaža, ki ga kupimo, pridobljenega iz trajnostnih načinov proizvodnje.

Več informacij

LED-osvetljevanje v trgovinah

Vse na novo odprte trgovine Pepco imajo energijsko varčno LED-osvetljevanje. Izvajamo tudi program zamenjave stare razsvetljave za najdlje ustanovljene trgovine, tako da velika večina naših trgovin že uporablja izključno LED rešitve.

Embalaža

Leta 2020 smo začeli izvajati novo strategijo embalaže, katere cilj je zmanjšati celotno količino embalaže v dobavni verigi in povečati delež reciklirne in/ali reciklirane embalaže — tako za embalažo na debelo kot za enotno embalažo.

Okolju prijazni izdelki

Nenehno povečujemo ponudbo in dostopnost okolju prijaznejših izdelkov. V naši ponudbi boste našli oblačila iz organskega bombaža, vključno z oblačili s certifikatom GOTS (Globalni organski tekstilni standard). To je potrditev, da je bila vsaka faza proizvodnje oblačil – od surovine do končnega izdelka – izvedena po nadzorovanih družbenih in okoljskih merilih. V ponudbi Pepco so tudi izdelki, izdelani iz certificiranega lesa in papirja, izdelki s certifikatom OEKOTEX in reciklirani izdelki.

Več o certifikatih in varnosti izdelkov najdete v zavihku Naša kakovost

Uporabljamo recikliran papir

96 % naših promocijskih letakov je natisnjenih na recikliranem papirju.

Odgovoren prevoz

V podjetju Pepco uporabljamo tako imenovani kombinirani prevoz, katerega glavna ideja je večja uporaba železniških povezav in plovnih poti. Je eden najučinkovitejših načinov za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov v dobavni verigi.

Skrbimo tudi za zmanjšanje porabe goriva in emisij našega distribucijskega voznega parka z učinkovitim logističnim načrtovanjem.

Ravnanje z odpadki

Odpadke ločujemo v celotni verigi. Poleg tega so naši distribucijski centri razvili sisteme za zbiranje industrijskih odpadkov, ki jih pošiljamo neposredno v recikliranje.

Reciklirane vrečke

Vse nakupovalne vrečke, ki se prodajajo v naših trgovinah Pepco, so vrečke EcoLoop, ki so narejene iz recikliranih plastičnih odpadkov in vsebujejo vsaj 85 % recikliranega materiala. Vrečke so certificirane kot okolju prijazne vrečke »Modri angel (Blue Angel)«.

To pomeni, da prispevamo k zmanjšanju emisij CO2 do 40 % v primerjavi z vrečkami, narejenimi z uporabo fosilnih goriv.

Zbiranje rabljenih baterij

Izrabljene baterije zbiramo v vseh trgovinah. Na blagajnah so zabojniki, kjer jih lahko stranke pustijo.

Etična dobavna veriga

Ključ do uspeha podjetja Pepco so ljudje – naši zaposleni, pa tudi naši dobavitelji in drugi poslovni partnerji z njihovimi celotnimi ekipami, ki se z nami združujejo pri podpiranju nenehnega razvoja našega podjetja. Zato si nenehno prizadevamo ustvariti čim boljše delovno okolje. Kot odgovoren delodajalec si postavljamo visoke etične standarde in enako pričakujemo od naših partnerjev.

Kodeks ravnanja dobavitelja

Naš etični kodeks dobavne verige opredeljuje zahteve podjetja do dobaviteljev v smislu delovnih standardov in spoštovanja človekovih pravic. Temelji na načelu ničelne tolerance do vprašanj, ki so izjemno pomembna za nas in naše stranke, kot so nevarni delovni pogoji, prisilno delo, korupcija, poštene plače in delo otrok.

Revizije dobaviteljev

Revizijsko podjetje, ki pripada skupini Pepco Capital Group, skrbno zagotavlja, da naši dobavitelji spoštujejo naša etična načela. Podjetje je zadolženo za večstopenjski revizijski sistem z dobavitelji, zato smo lahko prepričani, da so delovni pogoji v njihovih tovarnah varni in da so njihovi zaposleni obravnavani v skladu z veljavno zakonodajo in prejemajo pošteno plačo. Med revizijami se dobavitelje ocenjuje tudi glede skladnosti z okoljskimi predpisi.

Zaposleni

Pepco ima v Evropi več kot 23 000 zaposlenih. Naše podjetje po zaslugi zaposlenih dinamično raste, z njim pa se izboljšujejo tudi naši zaposleni. Na strokovni razvoj vedno gledamo iz dveh vidikov: iz vidika strategije in kulture podjetja ter iz vidika individualnih potreb glede razvoja zaposlenih.
Osnova našega vsakodnevnega dela je edinstvena organizacijska kultura, imenovana Pepcoolture, ki je osnovana na poslanstvu, viziji in vrednotah.

Naša Pepcoolture

Gre se za to, kako uresničujemo svojo vizijo in poslanstvo ter se zavedamo, da ima vse, kar počnemo, vrednost. Naš nabor petih vrednot – razvoj, ljubezen do kupcev, ekipa, spoštovanje in preprostost – nam omogoča združevanje zaposlenih iz različnih oddelkov, položajev in kultur. S svojimi vrednotami ustvarjamo močno in dobro povezano ekipo, ki se uči iz izkušenj drug drugega in se podpira pri doseganju svojih ciljev.

Razvoj zaposlenih

Pepco ponuja pester paket usposabljanja in strokovnega razvoja za zaposlene v trgovinah in sedežih. Vsak zaposleni opravi letni postopek za določitev njegove individualne razvojne poti in zagotovljeno mu je osebno usposabljanje ali viri e-učenja. Naš notranji proces uspešnosti in razvoja je zasnovan tako, da podpira vodje in zaposlene pri njihovih prizadevanjih za doseganje najboljših možnih rezultatov in izboljšanje kompetenc, potrebnih za učinkovito delovanje.

Ugodnosti za zaposlene

Strokovni razvoj ni vse. Zato imajo naši zaposleni dostop do vrste nefinančnih ugodnosti, ki jim olajšajo življenje in jim pomagajo skrbeti za lastno zdravje in dobro počutje. Te vključujejo:

Popust za zaposlene, pri nakupih v Pepco

Dogodke za zaposlene

Redna srečanja za izgradnjo timskega duha in motivacije

Socialne sklade

Skupinsko zavarovanje

Športne pobude zaposlenih

Dobrodelnost 

Za podjetje Pepco so otroci prioriteta v naših družbenih pobudah: pri organiziranju njihovega prostega časa, razvoja, izobraževanja in izenačevanja njihovih življenjskih možnosti. Sodelujemo z neprofitnimi organizacijami, ustvarjamo lastne programe ozaveščanja in se vključujemo v prostovoljstvo. V vsaki od držav, v katerih delujemo, izvajamo različne pobude, namenjene otrokom.

Med drugim sodelujemo z:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

ZPM Ljubljana Moste-Polje že 67 let skrbi za enake možnosti in zdrav psihofizični razvoj otrok in mladostnikov. Kot nepridobitna in humanitarna organizacija deluje v javno korist. Nudi finančno, materialno podporo družinam, psihosocialno, svetovalno in pravno pomoč, organizira prostočasne dejavnosti in varstva, ter dejavnosti za vse generacije.

Pojdite na spletno mesto ZPM Ljubljana Moste-Polje

Zakaj se splača kupovati v Pepco?

Vedno smo blizu vas

Trgovine Pepco so na voljo skoraj po vsej državi.

Vedno nizke cene

V trgovinah Pepco noste našli vse kar potrebujete, po nizkih cenah.

Široka izbira

V trgovinah Pepco boste našli široko paleto izdelkov zase, svojo družino in dom.

Kupujte z zaupanjem

Imate 30-dnevno pravico vrnitve blaga v kateri koli trgovini v državi.