Seznam vsebine:

  1. Darilo za babico, darilo za dedka
  2. Ideje za skupna božična darila za stare starše
  3. Darilo za babico za božič
  4. Darilo za dedka za božič
  5. Lastnoročno izdelana voščilnica kot darilo za babico za božič
  6. Okvir za fotografije kot darilo za dedka
  7. Osebno darilo za babico in dedka za božič

Izdelava darila za babico in dedka za Božička ali božič je odlična priložnost, da v otrocih spodbudimo ustvarjalnost in jih naučimo vrednosti darovanja. Pokazali vam bomo, kako najmlajše vključiti v proces ustvarjanja, od izbire ideje do izvedbe in predstavitve darila, da bo ta družinska tradicija zanje nepozabno doživetje in priložnost, da izrazijo svoja čustva do starih staršev.

Na vratih je praznični čas, ki ga obožujejo vsi otroci. Otroka je vredno naučiti, da daril ni prijetno le prejemati, ampak tudi dajati. Malčki zelo radi sodelujejo pri pripravah na božič in pripravi daril. Božični čas pogosto preživimo v krogu družine, zato je dobro, da otroka spodbudite, da za božič z vami pripravi darilo za babico in dedka. Kako mu pomagati pri tem in kakšne ideje predlagati?

Darilo za babico, darilo za dedka

Darila, ki jih z otroki pripravimo za stare starše, so lahko ročno izdelana ali kupljena. Pomembno pa je, da so primerni za določeno osebo in da ustrezajo njenemu okusu. Nihče ne mara daril, ki kažejo, da so bila kupljena na hitro in brez upoštevanja okusa posameznika. Včasih želimo za silo kupiti nekaj zelo originalnega, res pa je, da se ponavadi kot hit izkažejo klasična darila.

Še preden začnete iskati darilo, skupaj razmislite, ali želite za božič pripraviti eno darilo za stare starše ali kupiti nekaj posebnega in individualnega za vsakega od njih.

Božično darilo, zavito v papir, zavezano z metuljčkom in okrašeno s piškotom.

Ideje za skupna božična darila za stare starše

Če ste se odločili, da boste za božič raje kupili eno darilo za babico in dedka, izberite nekaj, v čemer bosta uživala oba. To je lahko nekaj, kar je povezano s skupnim življenjem, interesi ali spomini. Kakšno skupno božično darilo za stare starše od vnukinje ali vnuka izbrati?

  • Družinski fotoalbum – vsakdo se rad spominja lepih trenutkov iz preteklosti. Če imate še nekaj časa, lahko kupite fotoalbum in natisnete fotografije, ki jih boste vstavili vanj.
  • Komplet zdravih prigrizkov – če babici in dedku podarite košarico zdravih prigrizkov, sadja in morda vitaminskih pripravkov, ki jih uporabljata, boste pokazali skrb za njuno zdravje.

Skupna darila za babico in dedka so dobra ideja, vendar sta ločeni darili tudi smiselni. Navsezadnje ima vsakdo individualne interese in sanje, ki jih je mogoče uresničiti ob božiču.

Darilo za babico za božič

Skoraj vsaka babica se bo razveselila cvetja, še posebej lončnic, ki bodo očesu ugajale veliko dlje kot šopki. Vendar pa s tem možnosti še ni konec. Kaj je še primerno darilo za babico za božič?

  • Tekstil – mehka odeja ali okrasna blazina, ki jo lahko podtaknete pod hrbet, so malenkosti, ki bodo babico razveselile in ji koristile v vsakdanjem življenju. Če želite staviti na praktično darilo za babico za božič, je to lahko to.
  • Komplet za rokodelstvo – če vaša babica nima težave z vidom in rada kvačka ali plete, vam bo komplet barvne preje zagotovo prišel prav.
  • Božična skodelica – to je celo odlična ideja za darilo za babico za božič! Skodelica z božičnim motivom ne bo le okrasila notranji prostor, ampak bo tudi praktična za vsakodnevno uporabo. V Pepco najdete široko paleto skodelic z božičnimi motivi.

Infografika Pepco Ročno izdelana darila za stare starše za božič.

Darilo za dedka za božič

Dedki, ki so strastni domači mojstri, se bodo zagotovo razveselili kompleta novih orodij. Kaj je še primerno darilo za dedka za božič? Ideje so lahko različne:

  • Božične nogavice – obvezno debele in tople! Darila za dedka za božič so lahko tematska in praktična.
  • Nekaj slastnega – morda začinjeni piškoti ali čokolada?
  • Topli pulover – lahko tudi okrašena z božičnim motivom.

Veliko iz teh predlogov božičnih daril za babico in dedka najdete v Pepco! In kako lahko vaš otrok pusti svoj pečat na že pripravljenem darilu? Starim staršem bo ustvarjalno zavijanje daril zagotovo v veselje. Pepco poleg dekorativnega papirja za zavijanje daril ponuja tudi dekorativne dodatke – različne pentlje, bleščice in trakove v številnih barvah. Naj naš malček po želji okrasi darilno ovojnino, ne da bi mu vsiljevali svojo vizijo – navsezadnje je to njegov prispevek k božičnemu darilu za stare starše. Vendar bo morda potreboval pomoč pri podpisovanju – izpolnjevanje kartice ob darilu je naloga za starše ali starejše brate in sestre.

Lastnoročno izdelana voščilnica kot darilo za babico za božič

Družina podari božično darilo stari mami.

Babice so običajno velike ljubiteljice umetniškega ustvarja svojih vnukov in vnukinj. Neredko se zgodi, da je najlepše darilo zanje otrokovo ročno delo.

Kako otroku pomagate pri spodbujanju ustvarjalnosti in pripravi nečesa zanimivega za babico? Voščilnica bi bila dobra zamisel, vendar naj bo izdelana na več načinov – ne le z barvicami. Zaradi širokega izbora šolskih potrebščin, ki so na voljo pri Pepco, lahko kombinirate različne oblike umetnosti in na primer barvice s pastelkami.

Otroka lahko spodbudite, da doda tudi elemente iz gumbov, bleščic ali drugih drobnarij določene oblike, kar lahko ustvari zelo zanimiv vizualni učinek. Malčki so tako domiselni, da jih bodo zagotovo znali uporabiti. Če ne – velja otroku namigniti, da so na voščilnici lahko sami s svojimi starimi starši – to bo gotovo razveselilo vsako babico.

Okvir za fotografije kot darilo za dedka

Tudi dedki zelo cenijo ustvarjalnost svojih vnukov. V večini domov pa je poudarek na praktičnih darilih. Kako to združiti? Okvir za fotografije z okraski, ki jih je izdelala vnukinja ali vnuk, bo zagotovo razveselil dedkovo srce. V Pepco lahko kupite že pripravljene okvirje za fotografije v številnih različicah in velikostih. Poleg tega lahko otrok okrasi rob okvirja, na primer tako, da nanj polepi srčke ali ga okrasi z bleščicami. Znotraj lahko vstavite skupno fotografijo otroka s starimi starši – najbolje bi bilo, če bi otrok sam izbral fotografijo, ki bi jo rad podaril starim staršem.

Osebno darilo za babico in dedka za božič

Kadar želimo izbrati močno personalizirano darilo, lahko pomislimo na blazino, majico ali skodelico z napisom ali fotografijo. Skupaj z otrokom izberemo fotografijo ali napis, ki naj bo na darilu, na primer »Za babico Katjo« ali »Za dedka Jožeta«. Blazine ali skodelice so na voljo v trgovinah Pepco. Obstaja veliko tiskarn, ki nam bodo pomagale prenesti fotografijo ali napis na površino predmeta, ki ga nameravamo podariti. Dobro je, da izbiro prepustimo otroku – naj se odloči, kako naj bo videti blazina ali vrč, kakšne barve naj bo napis in kaj točno naj sporoča. Malček bo ponosen na svojo odločitev, mi pa na njegovo samostojnost.

Priprava darila za babico in dedka za Božička ali božič z otrokom ni le priložnost za razvoj ustvarjalnosti in ročnih spretnosti najmlajših, temveč tudi dragocen čas, porabljen za skupne družinske dejavnosti.

V Pepco verjamemo, da so najboljša darila tista, ki so narejena s srcem. S tem, ko otrokom pomagamo ustvarjati ročno izdelana darila, jih učimo ne le o vrednosti obdarovanja, temveč tudi o pomenu družinskih tradicij in medgeneracijskih vezi. Ta majhna umetniška dela, ustvarjena z ljubeznijo in predanostjo, bodo starim staršem zagotovo pričarala nasmeh in ganjenost, ker izražajo posebna čustva in ustvarjajo nepozabne spomine. Spodbujamo vse starše, da izkoristijo naše nasvete in ideje ter v tem posebnem prazničnem času skupaj z otroki ustvarijo nekaj posebnega za svoje najdražje.